• DOLAR 34.26
  • EURO 37.617
  • ALTIN 2909.561
  • ...
Ümmetin izzeti, cihat ve şehadettedir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Özgür Kudüs Platformu tarafından düzenlenen ‘Şehidler Gecesi’ programı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda düzenlenen programda salonun dolması üzerine salon dışına sinevizyonlar kuruldu. Program okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Özgür Kudüs Platformu sözcülerinden Zülküf Yel’in açılış konuşması yaptığı programda Mısır Cemaati İslami Hareketi Türkiye sözcüsü İslam el Ğamri, Kürdistan İslami Hareket Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu ve Şura Üyesi Aso Canady, Şehit Molla Gıyasettin’in kardeşi Kasım Barlak, Şehid Molla Zeki’nin kızı Zehra ve Doğruhaber Gazetesi Yazarı Abdullah Aslan birer konuşma yaptılar.

 Müslümanlar, Kâfirlerin hayatı sevdiği kadar ölümü seviyor

‘Allah Resulü de şehit olmayı arzulamıştır’ diyen Özgür Kudüs Platformu Sözcüsü ve Doğruhaber Gazetesi Yazarı Zülküf Yel, “Peygamberimiz bize ölümden korkmamayı öğretmiştir. Biz böyle bir dinin temsilcisiyiz. İnsanlık tarihi Tevhid ve şirk savaşı ile vücut bulmuştur. Tevhidin ve küfrün takipçileri sürekli mücadele etmişlerdir. Kâfirler Müslümanları şehit ederek bu dini bitireceklerini sanmışlardır. Müslümanlar onların hayatı sevdiği kadar ölümü seviyor. Şehitler, verdikleri sözde durmuşlardır. Geride kalanlar olarak, onların can verdiği dava uğruna çalışmamız lazım.  Bize düşen onların davasına sahip çıkmaktır. Dünyanın birçok yerinde zulüm devam ediyor. Bu davanın mesajlarını insanları ulaştırmamız lazım.

Şehadet mekteplerinin aziz öğretmenlerinin bırakmış olduğu mesajı herkese ulaştıracağız.

Hz. Hüseyin ve yanındakiler, Tevhid insanlara yanlış anlatılmasın diye canlarını feda etti. Hz. Zeynep, Onun bu mesajını ve bu misyonunu herkese anlattı. Biz hayatımızın tamamında bu yolda çalışmayı şiar edinip hâkim kılalım ki ölüm bizi mücadele anında bulsun. Böylece İnşallah biz de şehitlerle beraber olabiliriz” diye ifade etti.

 Müslümanlar, aziz İslam davasına ve şehitlerinin davasına sahip çıkmalıdır

‘İslam ümmeti şehadet kültüründen uzaklaştığında esarete duçar olmuştur” diye konuşan Platformu Sözcüsü Zülküf Yel, “Ne zamanki Müslümanlar ölümden korktularsa Allah, onlara zilleti gönderdi. Ümmetin izzeti cihat ve şehadettedir. İslam gemisini şehit kanları yürütmüştür. Müslümanlar kendilerine gelip aziz İslam davasına ve aziz şehidlerinin davasına sahip çıkmalıdır” dedi.

 Program Şehid hayatlarının anlatıldığı bir sinevizyon ile devam etti. Sinevizyonda birçok şehidin sözleri ve şehadetleri ile ilgili bilgi verildi. Şehidlerin hayatından kesitler sunulan sinevizyonu izleyen Müslümanlar duygu dolu anlar yaşadı.

 Sinevizyon sonrasında sahneye çıkan Grup Özlem sanatçıları birbirinden güzel ezgi ve marşlar seslendirdi.

 İslam, şehit vererek ruh ve güç kazanarak dünyaya yayılır

Mısır’daki Müslümanlardan selam getirdiğini belirten Mısırlı İslam Âlimi İslam El-Ğamri, “Bu program bütün dünyada şehit olan İslam davetçilerini hatırlatıyor. Biz şehit vererek zayıflamıyoruz. Şehidler bize güç veriyor. Allah Kur’an-ı Kerim’de ‘Üzülmeyin gevşemeyin eğer inanıyorsanız üstün gelecek olanlar sizlersiniz” diyor. Müslümanlar şehid verdikçe güçleniyor. Şehidler ölü değil, asıl ölü olan bizleriz. Allah şehidlerle bize güç veriyor. Şehidler bize ruh veriyor. İslam şehitleri Hz. Hamza, Musab Bin Ümeyr, Seyyit Kutub, Şeyh Saide Palevi ve Marmara şehitleri İslam için yola çıktı. Bizim kavmimiz yok. Bizim kavmimiz İslam’dır. İslam şehid vererek ruh ve güç kazanarak dünyaya yayılır. İslam yolu, şehid yoludur, gayret yoludur. Bu yolda şehid verilir ve eziyet çekilir” diye ifade etti.

 İslam ümmeti özgürlüğüne kavuşmak istiyorsa şehit vermekten korkmamalıdır

Dünyanın birçok yerinde Müslüman kanı aktığını anlatan Ğamri, “Bu kanlar İslam ağacını güçlendiriyor. İslam ümmeti özgürlüğüne kavuşmak istiyorsa şehid vermekten korkmamalıdır. Adeviye’de ve Suriye’de hayatını kaybedenleri ölü sanmayınız. Onlar Rableri katında diridirler. Şehid ailelerine şunu söylüyoruz. Allah sizden birinizi alıp rızıklandırıyor.

Şehit yetmiş kişiye şefaat eder. Şehid cennetteki yerini de görür. Birisi şehid olduğunda üzülmeyelim. Kalbinde şehadet arzusu olmayarak ölen birisi nifak üzere ölmüş olur. Kim şehid olmayı arzulayarak yatağında ölse bile ona şehid olma sevabı vardır. Şu an İslam âlemi şehid vermeye devam ediyor. Mısır’da Adeviye’de ‘Milyonlar şehadete hazırız’ diye haykırıyorduk” diye konuştu.

 Müslüman kardeşler olarak zalimlere karşı birleşelim

Soranice bir konuşma yapan Kürdistan İslami Hareket Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu ve Şura Üyesi Aso Canady, “Şehidleri hatırlamak için toplandık. Şehidler Allah katında rızıklanmaktadırlar. Mısır, Suriye, Afganistan, Afrika’da Müslümanlar şehid oluyor. Dünyanın gözleri önünde bu katliamlar yapılırken dünya buna sessiz kalıyor. Çünkü akan kan Müslüman kanıdır. ‘Kardeşiniz zalim de olsa, mazlumda olsa ona yardım ediniz’ diye buyuruyor efendimiz. Bütün dünyada zulüm bitene kadar biz mazlumlara yardım etmeye devam edeceğiz. Biz Irak’ta binlerce şehid verdik. Müslüman kardeşler olarak zalimlere karşı birleşelim. Bu, sözde kalmasın. Aziz şehidlerimizin mekânı cennet olsun. Allah zindandaki Müslümanlara özgürlüğü nasip etsin” dedi.

 Katliamların sorumluları ortaya çıkarılsın

Şehit Molla Gıyasettin’in kardeşi Kasım Barlak, bir konuşma yaparak Şehid Molla Gıyasettin’in hayatını kısa bir şekilde anlattı. Abisinin Ramazan ayında şehid edildiğini hatırlatan Barlak, “Abim, Ramazan ayında camiden eve giderken mürted örgüt elemanları tarafından şehid edildi. Şehid edilmesinde O zamanın Valisi ve Emniyeti de vardı. Fırat’ın ötesindeki Ergenekon hala soruşturulmadı. Biz o katliamları yapanların ortaya çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.

 Gerçek Mü’min, zalimlerin tehdidinden korkmamalı

Şehid Molla Zeki’nin kızı Zehra ise “Babam, Hz. Ömer’in karakterine sahipti. Hayıtını İslam davası için çalışan talebeler yetiştirdi. Zalimlerden çekinmezdi. ‘Gerçek Mü’min zalimlerin tehdidinden korkmamalı’ diyordu. Bize İslam’ı anlatırdı. Her sözünde hakiki iman vardı. Ona ölüm tehdidi yağıyordu. O tehditlere aldırış etmeden çalışmalarında devam etti. O şehadeti tercihi etti. ‘Onu öldürdük’ diyenlere şunu söylemek istiyorum. O, Cizre’nin sokaklarında hala yaşıyor. O diridir ve her zaman diri kalacaktır” dedi.

 Bizler, Şehidlerin yolunun takipçisiyiz

Şehid Abdülkerim Aslan’ın yeğeni ve İbrahim Kızmaz Hoca’nın da öğrencisi olan Doğruhaber Gazetesi Yazarı Abdullah Aslan, “Bu programı düzenleyenlerden Allah razı olsun. Adını andığımız şehidlerin bazılarının yanında bulunduk. Şehid İbrahim Hoca, Şeyh Zeki ve ismini zikredemediğim şehidlerin çok önemli değerler olduğunu biliyoruz. Onlar şehid olmayı hak ettiği için Allah onlara şehid olmayı nasip etti. Biz şehidlere ölüler demiyoruz. Onlar Allah katında diridirler. Onlar iyiliğin zirvesine ulaştılar. Bizler de o mertebeye en sevdiklerimizi feda ettiğimizde ulaşabiliriz. Şehidler sadece canların feda etmedi. Çocuklarını, mallarını da feda ettiler. Şehidlerin hayatları gıpta edilecek hayatlardır. Şehidler etrafını aydınlattı. Biz şehidlerin yolunun takipçisiyiz, onların mirasına sahip çıkarıyoruz” diye ifade etti.

 Şehid İbrahim Hoca, korkusuz ve mücahit bir Müslümandı

‘Şehid İbrahim Hoca, korkusuz ve mücahit bir Müslümandı’ diye konuşan Aslan, “Onun tek derdi İslam’dı. Ev ev dolaşıp İslam’ı anlatıyordu. Şehid İbrahim Hoca öğretmendi. O tehditlere aldırmadan İslam’ı anlatıyordu. Açtığı kitap evinde İslami kitapları parasız veriyordu. ‘Elimizle bir kişi dahi hidayete ulaşırsa bu bize dünyanın içindeki her şeyden daha önemlidir’ diyordu. Şehid İbrahim hoca tehditlere karşı ‘Ben sadece Allah’tan korkarım, Sadece Allah’a güveneceğiz’ diyordu. Şehid İbrahim Hoca bir okul çıkışında mürted örgüt tarafından şehid edildi” dedi.

 Amcası Şehid Abdülkerim Aslan’ın da çok yardımsever bir insan olduğunu ifade eden Aslan, “Köyde yardıma ihtiyacı olan herkesin yardımına koşuyordu. Yine birisinin yardımına gidip döndüğü sırada ona kurulan pusu ile şehid oldu. Onunla beraber bir arkadaşı daha şehid oldu. Onun cenazesini alıp eve gittik. Babamı çağırdım. ‘Baba sana bir şey söyleyeceğim’ dedim. ‘Söyle’ dedi. Ben ona ‘biz de bir şehit kazandık’ dedim. ‘Kimdir’ dedi. ‘Baba, Abdülkerim şehid oldu’ dedim. Bütün şehidler değerlidir. Allah bizi onların şefaatine nail kılsın. Ne mutlu bize biz şehidlerin takipçileriyiz” dedi.

 Duygu dolu anların yaşandığı Program, Yusuf Tutak Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi. (Erkan Yavuz- Enes Durmaz/ İLKHA)

Özgür Kudüs Platformu’nun 23 Şubat Akşamında düzenlediği ‘ŞEHİDLER GECESİ’ Programında yapılan DUA…

KOVULMUŞ VE MEL’UN ŞEYTANIN ŞERRİNDEN ALLAH’A SIĞINIRIM. RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH’IN ADIYLA…
EY EN GÜZEL İSİMLERİN, TÜM KÂMİL SIFATLARIN YEGÂNE SAHİBİ, KENDİSİNDEN BAŞKA İBADET EDİLMEYE VE KANUNLARINA İTAAT EDİLECEK BAŞKA İLAHLAR OLMAYAN ŞANI YÜCE ALLAH’IM! ZATINA VE AZAMETİNE LAYIK SONSUZ ÖVGÜLER, SONSUZ ŞÜKÜRLER SANA OLSUN YA RABBİ!

HER TÜRLÜ HAMD VE HER TÜRLÜ ÖVGÜ; YERİN, GÖĞÜN VE BU İKİSİNİN ARASINDA BULUNAN ŞEYLERİN MUTLAK SAHİBİNE VE RABBİNE OLSUN.

SALAT VE SELAM ONUN RESULÜ VE HABİBİ MUHAMMED MUSTAFA SAV E, ONDAN ÖNCE GELİP GEÇMİŞ BÜTÜN PEYGAMBERLERE OLSUN.

SELAM VE SELAMET DE HZ. ÂDEM’DEN KIYAMETE KADAR PEYGAMBERLERİN KUTLU YOLUNUN TAKİPÇİSİ OLAN MÜ’MİN, MUVAHHİD, SALİH, GAZİ VE ŞEHİTLERİN ÜZERİNE OLSUN.

ALLAHIM SEN AZİZSİN, SEN ÂLİMSİN, ĞAFURSUN, VEDUDSUN.

ALLAHIM, HÜRMETE EN ÇOK LAYIK OLAN SENSİN. ALLAHIM, ÜLFETE EN ÇOK LAYIK OLAN SENSİN.

YARABBİ, SENİN DİNİN OLAN İSLAM ÜZERE KALMAYI BİZLERE NASİP ET.

ALLAHIM, SENİN RAZI OLACAĞIN BİR HAYAT ÜZERE YAŞAMAYI BİZLERE NASİP ET.

ALLAHIM, SENİN HOŞNUT OLACAĞIN AMELLER ÜZERE GAYRET GÖSTERMEYİ BİZLERE NASİP ET.

ALLAHIM, SEN Kİ YOKTAN VAR EDEN FATIR’SIN. BİZLERİ VARLIĞINA MÜ’MİN ET VE BİZLERİ VARLIĞA ŞAHİT ET. BİZİ İKİ CİHANDA AZİZ ET. BİZİ YOLUNA MEMUR ET. BİZİ KUR’AN’A TALİP ET.

ALLAH’IM, BİZE ULEMAMIZI BEREKETLENDİR. BİZİ ONLARIN İLMİ İLE FAYDALANDIR VE ONLARIN BASİRETLERİNİ AÇ. ONLARIN DERECELERİNİ YÜCELT

ALLAH’IM ONLARA BİZE KARŞI HAKKI SÖYLET VE ONLARA KINAYICININ KINAMASINDAN KORKMAYACAK İMAN VE BASİRET NASİP ET.

YARABBİ, İSLAM’I TEK DERDİMİZ ET VE BİZLERİ DERDİMİZE SEVDALI ET. BİZİ CENNETİNE VARİS ET.

ALLAHIM, KARDEŞLİĞİMİZİ KAVİ ET VE ÜLFETİMİZİ DERİNLEŞTİR. MUHABBETİMİZİ ÖLÜMSÜZLEŞTİR.

YARABBİ, ARAMIZA ŞEYTANLARIN GİRMESİNE MÜSAADE ETME. ARAMIZA ÖFKENİN, NEFRETİN, KİNİN OLUŞMASINA MÜSAADE ETME. BİZLERİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRME. KARDEŞLİĞİMİZİ VE KARDEŞLERİMİZİ ZELİL ETME VE BİZLERİ SANA KARŞI MAHCUP ETME.

ALLAHIM SEN ŞAHİT OL Kİ SENİ SEVİYORUZ; SEN DE BİZİ SEV VE ÂLEME DE BİZLERİ SEVDİR YARABBİ. BİZLERİ FİRDEVS’İNLE SEVİNDİR YARABBİ.

EY YÜREKLERDEN GEÇEN HERŞEYE VAKIF OLAN HABİR. SENİN ARZININ ÜZERİNDE ZALİMLER MAZLUMLARI MAHVETMEK İÇİN İTTİFAK KURMUŞ VE HAİNLER MAZLUMLARI KATLETMEKTE, ZELİLLER AZİZLERİ TALAN ETMEKTE. BÜTÜN ZÜLÜMLER KARŞISINDAKİ TEMBELLİĞİMİZİ SAMİMİ TEVBELERLE VE İZZETLİ KIYAMLARLA TEMİZLE YARABBİ.
BİZLERİ YİĞİTLERLE VE MÜCAHİTLERLE CEM’ ET. BİZLERİ SADIKLARLA BİR ET. BİZLERİ SALİHLERLE DOST ET. BİZLERİ NEBİLERLE KOMŞU ET. BİZLERİ ŞEHİTLERDEN VE ŞAHİTLERDEN YAZ VE ONLARLA BERABER HAŞRET.
ALLAH’IM, İSLAMI YERYÜZÜNÜN HER YERİNE HÂKİM KIL, DİNİNİN SANCAĞINI YÜCELT, KÂFİRLERİN BAYRAĞINI ALÇALT. ALLAH’IM, KÂFİRLERİ REZİL ET.

ALLAH’IM, MUHAKKAK Kİ ONLAR SENİN DİNİNE DÜŞMANDIRLAR VE SENİN DOSTLARINI ÖLDÜRÜYORLAR. ONLARA BÜYÜK BİR LANET İLE LANET ET.

ALLAH’IM, SENİN DİNİNE VE MÜSLÜMANLARA KARŞI HAİNLİK İÇİNDE OLANLARI YİNE SANA ŞİKÂYET EDİYORUZ. ONLARIN LİDERLERİNİ DE SANA ŞİKÂYET EDİYORUZ.

ALLAH’IM, AZANLARI VE SANA VE SENİN DİNİNE KARŞI KİBİRLENENLERİ, KARDEŞLERİMİZİ KATLEDENLERİ, BACILARIMIZA KÖTÜLÜK YAPANLARI, ÇOCUKLARIMIZA ŞER BULAŞTIRANLARI, BİZLERE MESCİDİ AKSA’YI MEN EDENLERİ SANA HAVALE EDİYORUZ.

ALLAH’IM, MESCİDİ HARAM’DA VE MESCİDİ NEBEVİ’DE NASIL NAMAZ KILIYOR İSEK; BİZLERİ MESCİDİ AKSA’DA DA BÜTÜN ÜMMETLE BERABER NAMAZ KILMAKLA RIZIKLANDIR. YAHUDİLERE RAĞMEN BUNU BİZE NASİB ET EY ÂLEMLERİN RABBİ!

YARABBİ DÜNYANIN DÖRT BİR YANI TUĞYANA BOĞULDU, ARZIN HER KARIŞI ZULME ŞAHİT OLDU, SEMANIN HER YERİ MAZLUMLARIN ÇIĞLIĞINA DOYDU, ZAMANIN HER ANI ŞEHİTLERİN KANINA GARK OLDU. EY MUNTAKİM OLAN RABBİMİZ, EY KAHHAR OLAN RABBİMİZ, EY CEBBAR OLAN RABBİMİZ! İSLAH OLMAYA GÖNÜLLERİ OLMAYAN ZALİMLERİ KAHRET!

YARABBİ, ZULMÜ AHLAK EDİNENLERİ REZİL-RÜSVAY ET. HİLECİ VE DESİSECİ KÂFİRLERİ HELAK ET.
EY KULLARINI KORUYUP KOLLAYAN RAKİB, SENİN ARZINDA VE SENDEN BAŞKA KİMSESİ OLMAYAN MAZLUMLARI SEN KORU YARABBİ.

YARABBİ, BİZ İSTEME MAKAMINDAYIZ; SEN İSE VERME MAKAMINDASIN.

BİZLERE EBUBEKİR’İN HİLMİNDEN, ALİ’NİN HİKMETİNDEN, HAMZA’NIN CESARETİNDEN, İBNİ ABBAS’IN FERASETİNDEN, HANZALA’NIN HAŞYETİNDEN, UKKAŞE’NİN HEYECANINDAN, EBU ZERR’İN ZÜHDÜNDEN, ABDULLAH BİN CAHŞ’IN ŞEHADET AŞKINDAN VE HÜSEYN’İN ŞEHADETİNDEN VER ALLAHIM.

YARABBİ, SEN ŞAHİT OL Kİ SENİN GÖNDERDİĞİN ELÇİYİ DUYDUK VE İTAAT ETTİK. ELÇİN İLE GÖNDERDİĞİN KİTABI İŞİTTİK VE İMAN ETTİK. GÖNDERDİĞİN PEYGAMBERİN YOLUNU YOLUMUZ VE DAVASINI DA DAVAMIZ BELLEDİK. SEN BİZİ BU YOLDAN AYIRMA YARABBİ. SEN BİZİ BU DAVADAN KOPARMA YARABBİ!

ALLAHIM, İMAN EDİYOR VE İSTİYORUZ Kİ SEN YERYÜZÜNE İSLAMI HÂKİM KILACAKSIN. İDDİA EDİYOR VE TÜM DÜNYAYA HAYKIRIYORUZ Kİ BU HÂKİMİYETTE PAY SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ. BİZİ BU ŞEREFLİ İŞLE MEMUR ET. VE BİZİ BU İZZETLİ İŞLE AZİZ ET. ALLAHIM O GÜZELLİĞE BİZLERİ DE ŞAHİT OLANLARDAN EYLE.

ALLAHIM BİZLERİ BU UĞURDA ŞEHİT ET.

Rabbim sanadır dilekçem...

Çaresizlik tek gerekçem…

Boynum bükük tutuk lehçem…

Zalimleri batır Ya Rab!

Zulmedeni bitir Ya Rab!

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir