• DOLAR 34.261
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2912.131
  • ...
`Petrol arazilerimizi öldürdü ama sesimizi duyan yok`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman merkeze bağlı Karayün (Koxikâ) köyü sakinleri, TPAO`nun yaklaşık 40 yıldan beri arazilerine zarar verdiğini iddia etti. TPAO`nun petrol boru hatlarının patlamasıyla sızan petrolün arazilerine aktığını söyleyen köylüler, tüm çağrılarına rağmen yetkililerin konu ile ilgilenmediğini öne sürdüler.

 TPAO`nun Batıraman Sahası`ndaki petrol boru hatlarının kendi arazilerinin üzrerinden geçtiğini söyleyen köy sakinlerinden Kazım Çelik, “Arazilerimizin üzerinden geçen petrol boru hatları, sık sık patlıyor. Bu patlamadan dolayı akan petrol bizim arazimizin üzerine gidiyor ve bu yüzden arazimizi istediğimiz gibi ekemiyoruz. Yaklaşık 40 yıldan beridir TPAO, arazilerimize zarar veriyor. Arazimize akan bu petrol yüzünden ne hayvanlarımızı otlatabiliyor ve ne de arazimizi sürebiliyoruz. Yıllardan beri bu sorun devam ediyor. Bu sorunu yetkililere söylememize rağmen kimse ilgilenmiyor. Kimsayal atık ve petrol atıkları hep yeryüzünde bırakılıyor. Hakkımızı aradığımızda bizleri tehdit ediyorlar. Çok mağdur durumdayız. Yetkililerden istediğimz bu sorunu bir an önce çözmesidir." dedi.

 “Sorunu ilettiğimiz zaman tehdit ediliyoruz”
Arazilere akan petrol yüzünden ne hayvanlarını otlatabildiklerini ve hayvanlarının öldüğünü öne süren Çelik, "Hayvanlarımızı otlatırken hayvanlarımız akan petrole girerek telef oluyor. Bu akan petrol çevreye çok zarar veriyor. Buralarda bulunan her araziye akan petrol yüzünden hayvanlarımızı yeterince otlatamıyoruz. Arazilerimizin her tarafı akan petrolle doludur. Petrol boruları arazilerin üstünde olduğu için çift sürdüğümüz zaman bu borular patlıyor. Borular patladığı zaman da suçlu oluyoruz. Soru ilettiğimizde de bizleri suyumuzu kesmekle ve işlerimizin son bulmasıyla tehdit ediyorlar. Daha önce yüzlerce hayvan beslerken bu petrol yüzünden şuanda hayvan besleyemez oldum. Mağduruz ve bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. TPAO, acilen bu sorunu gidersin.” ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir