• DOLAR 34.277
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2892.402
  • ...
İşten çıkarılan işçilerden kahvaltılı eylem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Dicle EDAŞ’a bağlı taşeron firmada çalışan 3 işçi, hiçbir gerekçe gösterilmeden iş akitlerinin sona erdirildiği iddia edildi. Yaşanan duruma tepki gösteren yaklaşık 100 işçi, saat 08.00’da Dicle EDAŞ önünde kahvaltı yaparak eylem yaptı. Yapılan eyleme Batman’daki bazı STK’lar da destek verdi. 

İşten çıkartılan 3 işçinin kendilerine üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını ileri süren TES-İŞ Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncü, “Dicle EDAŞ’ta örgütlü bir sendikayız ve taraflar arasında imzalanmış olan, yürürlükte olan bir sözleşme vardır. Ancak bizim üyelerimiz bu sözleşmeden yararlandırılmamaktadırlar. Açık bir tutumla EDAŞ’ın yönetim kadrosu ve anlayışı bu işyerinde sendikayı istememektedir. Sendika düşmanlığı bir politika izlenmektedir. Dolayısıyla e-devlet üzerinden sendikamıza üye olan arkadaşlarımızın bir bildirimini işverenlerimize yaptığımızda da arkadaşlarımız işten atılmakla tehdit edilmektedirler. Arkadaşlarımıza, ‘sendikadan ayrılmazsanız sizi işten çıkarırız’ deniliyor. Burada katmerli emek sömürüsü söz konusudur. Taraflar arasında imzalanan ancak uygulanmayan bir sözleşme söz konusudur.”dedi. 

Eylem yerine gelen Dicle EDAŞ Batman İl Müdürü Murat Dursun ise eylem yapan işçilere tepki göstererek işten çıkarmaların kesinlikle söz konusu olmadığını neden eylem yaptıklarına anlam veremediğini söyledi. Dursun, işçilerin bazı kişilerin oyununa geldiğini belirterek birilerinin ortalığı karıştırdığını vurguladı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir