• DOLAR 34.228
  • EURO 37.474
  • ALTIN 2869.587
  • ...
`insanlara en faydalı olanlar onlara hizmet edenlerdir`-Foto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Yaklaşan yerel seçim çalışmalarına hız veren Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl İl Teşkilatı, Uydukent Seçim Bürosu açılışını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. 

Kuran ‘ı Kerim tilaveti ile başlayan programda HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı ile Belediye Başkan Adayı Mehmet Şenlik birer konuşma yaptı.

“Dikkat edin yanlış bir tercih 5 yıllık bir sıkıntıya sebep olmasın”

Yönetici seçiminde liyakat’in ön planda olması gerektiğine değinen HÜDA PAR İl Başkanı Hamdullah Tasalı, “30 Mart’ta şüphesiz sizlere hizmet edecek bir belediye başkanını seçeceksiniz. Kıymetli kardeşlerim, köyünüze hayvanları otlatacak çoban arıyorsunuz. Bu çobanın hırsız olmasını ister misiniz? Bu çobanın kuzularınızı sürülerinizi kurda kaptırmasını ister misiniz? Bu çobanın size ihanet etmesini ister misiniz? Elbette ki akıl ve mantık ölçüleri içerisinde bunu düşündüğümüzde bu mümkün değil. Ya nasıl çoban seçeceğiz. Emin, güvenilir, ehliyetli. Peki, şimdi soruyorum; acaba belediyelerimizi birilerine veya bir başkana teslim ederken, hiç dürüstlük, adalet, hizmet, doğru sözlülük şartlarını arıyor muyuz? Yüz bin nüfusluk bir ili birilerine teslim ederken bu şartları arıyor veya sorguluyor muyuz? Dikkat edin yanlış bir tercihimiz 5 yıllık bir sıkıntıya sebep olmasın. 5 yıllık rahatlık için doğru düşünüp doğru tercih yapmalıyız’’şeklinde konuştu. 

“Bizim felsefemizde efendilik yok hizmet var”

Halkın günümüz yöneticilerinden şikâyetçi olduğuna dikkat çeken HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Mehmet Şenlik, “Yönetici hiç kapısını kapatır mı? Kapatırsan nereye gidecekler, kime anlatacaklar dertlerini. Sen milletin derdini dinlemek için sorunlarını çözmek için oraya çıkmışsın, efendilik için değil. Bizim felsefemizde efendilik yok hizmet vardır hizmet. Allah Resulü (a.v) buyuruyor: ‘insanlara en faydalı olanlar onlara hizmet edenlerdir.’ Böyle öğrendik biz hizmeti. Efendilik amirlik değildir. Efendilik kumandanlık değildir. İnsanların gönlüne girmek insanların gönlüne taht kurmaktır. Efendilik o dur. Evet, biz böyle bir efendiliğe talibiz.’’dedi. 

Seçilmeleri durumunda halk ile iç içe olacaklarının altını çizen Şenlik, “Seçilirsek inşallah mahallelere gideceğiz. İnsanlarımızla beraber oturacağız. Çarşıya pazara gideceğiz. Esnafımızla oturacağız. Dertlerini sorunlarını dinleyeceğiz inşallah u Teâlâ. Mahalleye gideceğiz nasıl bir hizmet istiyorlar. Önce onların onayını alacağız. Ondan sonra hizmet işlerine başlayacağız.’’dedi.  

“Bir saat adaletle yönetim, 70 sene nafile ibadetten hayırlıdır”

Hizmetin ısmarlama değil, ihtiyacı gidermek olduğunu ifade eden Şenlik, “Hizmetlerde önceliklerimiz olmalı. Hizmet bir sevdadır, bir aşktır. Hizmet gönüllü olmalı, tutarlı olmalı. Siyaset aziz bir kurumdur. Maalesef ismi kirletilmiş. Yalancı yüzlerden adaletin yüzü hayal dahi edilemez olmuş. Adil yüzlere hasret bırakılmış.  İnşaallah Hür Dava Partisi ile adil yüzler ile karşılaşacaksınız. Efendimiz buyuruyor ki: “Bir saat adaletle yönetim, yetmiş sene nafile ibadetten hayırlıdır.” İşte bu yüzden adalet diyoruz. Allah adaletin yanında olanların yanındadır.’’dedi.

"Barış anlayışımız ‘Müminler kardeştir’ şiarıdır"

Barış süreci konusuna da değinen Şenlik, “Birilerinin barıştan anladığı; saldırı, molotof, cam kırma ve zulümdür. Böyle bir barışı istemiyoruz. Barışın mantığını bilmek lazım. Bizim barış anlayışımız ‘müminler ancak kardeştir’ ayeti ışığında hareket etmektir. Rabbim bizleri barışı isteyen onu gerçekleştirenlerden eylesin.” şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmalar, ‘Dürüst Siyaset Gerçek Adalet, Hür Dava Hür Başkan, Hür dava  Hür Başkan Bingöl seninle hizmet görecek’ sloganlarıyla sık sık kesildi. Konuşmaların ardından program, seçim bürosunun açılmasıyla sona erdi.

(Musab Girişen, Ali Fidancı-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir