• DOLAR 34.253
  • EURO 37.641
  • ALTIN 2871.618
  • ...
Hüda Par:`Kürtçe 2. resmi dil olmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN- Hür Dava Partisi seçim çalışmaları kapsamında, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, üye ve gönüllülerine yönelik düzenlediği programda, partinin  Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, bir seminer verdi. 

Konuşmasına, katılımcıları katılımlarından dolayı tebrik ederek başlayan Yavuz,  “Bu kalabalık resmi gördüğüm için sizleri tebrik ediyorum, çünkü gerçekten doğru yerdesiniz. Parti programında, referansımız İslam’dır diyen ilk ve tek parti Hür Dava Partisidir.” dedi. 

Yavuz: Kürtçe 2. resmi dil olmalıdır

Parti programlarında ‘Göklerin ve yerin yaratılması, dillerinizin ve renklerinizin farklı olması da O’nun (varlığının ve kudretinin) delillerindendir. Şüphesiz bunda bilenler için elbette ibretler vardır. (Rum–22)’ ayetini referans aldıklarını belirten Yavuz, “Parti programımızda da belirtmişizdir. Bu açık ve nettir. Kürtçe dili 2.ana resmi dilimiz diyoruz. Bu da referans aldığımız aziz İslam-ı Mübin’dendir.” ifadelerini kullandı.

Her kesime kucak açıp, herkese hür davalarını anlatacaklarını dile getiren Yavuz,  “Bizler sıradan bir insana da hakikatimizden bahsedeceğiz, diğer varlık içinde yokluk çeken insanlara da davamızdan bahsedeceğiz. Çünkü elimizde nur var ve biz kuvvetimizi buradan, Allah’ın kelamından alacağız. 5 oyla 50 bin oy arasında bizim için hiçbir fark yoktur. 5 insanın imanına vesile olmuşsak vallahi biz kazanmışızdır. Bizim için zafer İslam’a uygun bir tavır ve siyasettir. Nefsimi elinde tutan Allah’a kasem ederim ki, yanlış bir adayla belediyeyi kazanacağımıza, doğru bir adayımızla kaybetmeyi tercih ederiz. Hırsızlık yapılmasın diyoruz, rüşvet olmasın diyoruz, yalan söylenilmesin diyoruz. Sayısal çoğunluklar bizi asla aldatmasın, bizim hakikatimiz var. Bu aziz hür davamızın kıymetini bilelim.” dedi.

 

Program, Hüda Par Genel Sekreteri Mehmet Yavuz’un konuşmasının ardından soru cevap faslı ile sona erdi.  (Emin Nazlı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir