• DOLAR 34.273
  • EURO 37.474
  • ALTIN 2900.604
  • ...
Muşt'a hayvan fiyatları iyi, pazar yeri kötü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Uzun zamandan beri hayvan fiyatlarından şikâyet eden yetiştiricilerin yüzleri nihayet gülmeye başladı. Hayvan fiyatlarının 40 gün öncesine nazaran yüzde 30 arttığını belirten hayvan sahipleri, Hayvan Pazar yerinin koşullarının iyi olmaması nedeniyle Muş’a dışarıdan tüccarların gelmediğini söylüyorlar.

 

40 gün öncesine nazaran hayvan fiyatlarının çok iyi olduğunu söyleyen Nadir Yolcu; “Küçükbaş havanların fiyatları bir ay öncesine kadar 400-500 TL idi. Şuan iyi olan koyunun çifti 900 TL, iyi olan kuzuların çifti ise bin 200-bin 300 TL ye kadar yükseldi. Şu an durum iyi, yalnız Muş’un hayvan pazarının koşulları kötü olduğu için kimse buraya gelmiyor’’ diye konuştu.

 

Hayvan alışverişi yapan Esat Özkan ise, “Hayvanların durumu şu an iyi 2 ay öncesine kıyasla fiyatlar şu an yaklaşık yüzde 30 civarında yükseldi. 600 yüz TL’lik hayvanlar şu an 850 TL kadar alıcı buluyor. Değer olarak hayvanın geleceği şu an iyi çok şükür.’’ dedi.

 

Hayvan fiyatlarından memnun olduklarını fakat pazar yeri koşullarından şikâyetçi olduklarını belirten Mustafa Atabey ise, “Türkiye’de arasanız Muş’un hayvan pazarı gibi bir yer bulamazsınız. Meydan sahipsiz ve bakımsızdır’’ diyerek çektikleri sıkıntıyı dile getirdi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir