• DOLAR 34.298
  • EURO 37.514
  • ALTIN 2912.541
  • ...
"30 Mart'ta geleceğinizi seçiyorsunuz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - HÜDA PAR Muş teşkilatı seçim çalışmalarını hızlandırdı. Seçim çalışmaları kapsamında açılışı yapılan lokallerin açılışlarına HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Sait Şahin, Muş Belediye Başkan Adayı İnan Sur ile kalabalık bir halk kitlesi katıldı.

 

Bingöl ve Solhan’dan da katılımın olduğu bir konvoyla yaygın beldesine girildi. Yaygın belde teşkilatı seçim bürosunun açılışının ardından Muşa geçildi. Muş, Bingöl ve Solhan’dan da katılımın olduğu uzun bir konvoyla Muş Merkeze giriş yapıldı. Merkezde tur atan konvoyu daha sonra seçim bürosunun önünde toplandı.
Burada bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Sait Şahin, belediye başkan adayı seçiminin öyle sıradan bir iş olmadığını söyledi.

 

Şahin şöyle devam etti: “Siz Muşlu değerli kardeşlerim ve Türkiye’nin dört bir yanındaki halk, yerel yöneticisini seçecek. İdarecisini seçecek ve idarecisini seçerken bu halk inşallah doğru olanı seçecek. Muşlu kardeşlerimiz, Muş halkı inşallah doğru olana isabet edecek. Bizler de 30 Mart yerel seçimlerinde Muş’un idaresine talibiz. Aslında idareye talip olmak peygamberi bir sorumluluk, peygamberi bir iştir.”

 

“30 Mart’ta geleceğinizi seçiyorsunuz”
Bir halkın idarecisini seçmekle aslında her şeyini seçtiğini belirten Şahin; “İdarecinizi seçmekle her şeyinizi seçiyorsunuz. Geleceğinizi seçiyorsunuz. Çocuklarınızın, gençlerinizin geleceğini seçiyorsunuz. 5 yıl boyunca bu ilin belediyesini birine teslim etmek suretiyle ahlakınızı belirleyecek insanı seçiyorsunuz. Vereceğiniz belediye başkanlığı oyu partiye gitmeyecek. Adaya gidecek ve buradaki adayınızı, siz oylarınızla seçeceksiniz. Onun için dikkat etmeniz lazım.’’ dedi.

 

“Siyaseti ahlak üzerine yeniden yapılandıracağız”
Siyaset’in ahlak üzere yapılması gerektiğinin altını çizen M. Sait Şahin; “Siyasetin de bir ahlakı olmalı, bir usulü olmalı, bir edebi olmalıdır. İnşallah bizler siyasete ahlak getireceğiz ve siyaseti ahlak üzerine yeniden yapılandıracağız. Siz hayvanlarınızın başına bile bir çoban tayin etseniz çobanın ahlakına bakıyorsunuz şahsiyetine bakıyorsunuz. Siz bir belediye başkanı seçeceksiniz. İdarecinizi seçiyorsunuz nasıl ki evinize bir hizmetçi aldığınızda ahlakına dikkat ediyorsanız, idarecinizin ahlakına da dikkat etmeniz gerekir. İnan Sur kardeşimiz belirtmiş olduğumuz inancı da ahlakı da kendisinde barındıran bir kardeşimizdir.” şeklinde konuştu.

 

Şahin şöyle devam etti: “Muşlu kardeşlerimize şunu söylüyoruz idarecilerinizi size hizmet edecek olanlardan seçin. Size efendi olacaklardan seçmeyin. Bu güne kadar seçtiğiniz idareciler size efendilik yaptılar. Bugünden sonra size hizmetçilik edecek olanları seçin. Size hizmetçilik edecek kadroları Hür Dava Partisi kendisinde barındırıyor. Hür Dava Partisi geldiğinde 2 şeye yatırım yapacak. Bugüne kadar gelen partiler sadece taşa toprağa çevreye yatırım yaptılar. İnsana yatırım yapmadılar. Ahlaka yatırım yapmadılar. İnanca yatırım yapmadılar, adalete yatırım yapmadılar. İnsana değer vermeye yatırım yapmadılar. Gençlerimize yatırım yapmadılar ve gençlerimiz uyuşturucunun bataklığında ve geleceğe dair karamsar durumdalar.”

 

“Hür Dava Partisi İnsana yatırım yapacak”
Hür Dava Partisi olarak öncelikle insana yatırım yapacaklarını belirten Şahin, daha sonra taşa ve çevreye yatırım yapacaklarını söyledi. Şahin, “Bize sorulduğu zaman biz 3 şeyde söz veriyoruz. Size yalan söylemeyeceğiz emanete ihanet etmeyeceğiz, malınızı yemeyeceğiz ve bunun üzerine hizmet üreteceğiz. İnşallah 30 Mart yerel seçimleri Türkiye için yeni bir dönem olacak. Türkiye Hür Dava Partisi belediyeciliğiyle tanışacak. Yeni dönem Hür Dava Partisi belediyeciliği olacak. Sizlerden alacağımız yetki ile belediye başkan adaylarımız 30 Marttan sonra bu hizmeti sergileyecekler.” şeklinde konuştu.

 

HÜDA PAR Muş Belediye Başkan Adayı İnan Sur ise; “Bizim ne paramız ne de pulumuz var. Bizler yola çıkarken halkımızın gücüne güvenerek yola çıktık. Bizim tek bir gücümüz vardı halkın gücü ve inananların gücü. Biz bu desteği gördüğümüz için yola çıktık. İnşallah bize bu hizmeti uygun görürseniz bu yola sizinle beraber devam edeceğiz. Halkımız elini vicdanına koyarak yöneticisini, hizmetkârını seçecektir. Bu konuda endişemiz yok. Hasan el Benna’nın dediği gibi, zafer oturanların değil çalışanlarındır, diyoruz.

 

Biz de bu düsturla çalışacağız didineceğiz. Çalışmalarımıza başladığımız günden buyana 11 bin küsur evi ziyaret ettik. Bu evlerde kapılarını yüreklerini bize açan bütün hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Seçim bürosunun açılışından sonra Korkuta hareket eden konvoy, Korkut seçim bürosunun önünde toplandı. Şahin ile parti temsilcileri burada esnafı ziyaret etti. BDP seçim bürosuna da giden Şahin ve beraberindekiler, Korkut ilçe teşkilatı seçim bürosuna geçerek açılışını gerçekleştirdi.  (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir