• DOLAR 34.285
  • EURO 37.489
  • ALTIN 2909.956
  • ...
Bakan Şimşek: "Bu sıradan bir yerel seçim değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Bitlis Belediye Başkanları tanıtım programına katılmak üzere Bitlis’e geldi. Ankara’dan Muş’a havayoluyla gelen Bakan Şimşek, buradan konvoyla Bitlis’e geldi. İsmail Eren Spor Kompleksinde yapılan aday tanıtım programında konuşan Şimşek, konuşmasının başında halkı Kürtçe selamladı.

 

AK Parti hükümetlerinin icraatlarını anlatan Bakan Şimşek, 30 Mart sıradan bir yerel seçim olmadığını söyledi.

 

Kürt sorununun çözümü ile birlikte yatırım ve projelerin daha çok hayata geçeceğini ifade eden Bakan Şimşek, yolsuzluk konusuna da değinerek, “Türkiye, 2002 yılında Uluslararası yolsuzluk endeksinde 102 ülke arasında 65’ncı sırada, yani yolsuzluğun en yüksek olduğu 37’nci ülke demektir. 2013 yılında Uluslar arası yolsuzluk endeksinde 172 ülke arasında 53’ncü sırasındayız. Yani yolsuzluğun en düşük olduğu yüzde 30’luk dilim içersindeyiz. Ak Parti yolsuzlukla mücadele etmezse, bu kadar hizmet yapılabilir mi? Biz yolsuzlukla da, yoksullukla da mücadele ediyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından il, ilçe ve belde belediye başkanlarının tanıtımı gerçekleştirildi. Programa AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler, Vedat Demiröz, İl, İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları ile partililer katıldılar.   (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir