• DOLAR 34.21
  • EURO 37.568
  • ALTIN 2878.872
  • ...
`Siyasi bir komplo ile karşı karşıyayız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - HÜDA PAR listelerinden seçime girecek olan Diyarbakır Bağlar İlçe Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut ile Sur Belediye Başkan Adayı Mahmut Uçar’ın adaylığının İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edilmesinin ardından HÜDA PAR üye ve gönülleri, İlçe Seçim Kurulu önünde toplandı.

Üyelerinin toplanmasının ardından İlçe Seçim Kurulu önüne gelen Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut kısa bir konuşma yaptı. Siyasi bir komplo ile karşı karşıya olduklarını belirten Turgut, “HÜDA PAR kurulduktan sonra kısa bir zaman zarfında, girmediğimiz ev ve uğramadığımız esnaf kalmadı. HÜDA PAR’a büyük bir teveccüh var. Bu teveccühten rahatsız olanlar ellerinden geleni ardına koymayacaklar.” dedi.

“Keyfi muamele ile adaylığımız reddedildi”

Sur Belediye Başkan Adayı Mahmut Uçar ile resmi olarak bütün evrakları tamamladıklarını belirten Turgut, “İlçe Seçim Kurulu’ndan ‘evraklarınız tamdır’ şeklinde karşılık aldık. Daha sonra ‘siz eski hükümlü olduğunuzdan dolayı seçimlere giremeyip aday olamıyorsunuz dolayısıyla başvurunuz reddedilmiştir’ şeklinde resmi bir cevap aldık. İlginç olan bir şey var ki BDP, MHP ve CHP’den aynı şekilde ceza alıp memnu haklarının iadesini alan kimi milletvekilleri şu an resmi milletvekilleridir ve adaylıkları kabul edildi. Bazıları da belediye başkanı olarak görev yapmaktadırlar. Ama HÜDA PAR’a ikinci evlat muamelesi yapılıyor. Keyfi bir muamele ile adaylığımız reddedildi.” şeklinde konuştu.

“HÜDA PAR bir dava partisidir”

HÜDA PAR’ın bir dava partisi olduğuna vurgu yapan Turgut, “HÜDA PAR dava partisidir. Şahıs partisi değil. Bu nedenle HÜDA PAR bir şahısın gitmesiyle bitecek bir parti değildir.   Bu karar bireysel olarak beni sevindirdi. Şayet itirazımız kabul görmezse, yeni bir aday ile seçime girilirse yeni adayımızın elinden tutup kardeş başkan ilan ederiz. Belki şuan çalıştığımızdan daha fazla çalışırız. Çünkü bu davada kardeşini daha fazla sevmek vardır.” diyerek sözlerine son verdi.

(Hamza Adıyaman / Yakup Moğulgani - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir