• DOLAR 34.246
  • EURO 37.657
  • ALTIN 2878.092
  • ...
HÜDA PAR Ağrı`da seçim bürosunu açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Hür Dava Partisi Ağrı Teşkilatı, seçim çalışmaları kapsamında Eskivan Caddesi üzerinde parti seçim bürosu açtı.
Parti sözcüsü Şaban Gökhan’ın sunumunu yaptığı açılış programı, İlahiyatçı Suat Çelik Hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

“Asla halkımıza ihanet etmeyeceğiz”
Ağrı Belediye Başkan Adayı Burhan Aslan, seçim bürosunu açmalarının amacının halkın kendilerini daha iyi tanıyabilmesi için olduğuna vurgu yaptı. Aslan, “Allah’u Teala Nisa Suresi 58. Ayet-i Kerimesinde, ‘Allah sizden emaneti ehline vermenizi ve insanlar arasında adaletle hükmetmenizi emrediyor’ ayeti gereğince bizlerin yöneticileri inançlı olmalı. Can, mal, nesil ve din emniyetini sağlamalı. Değerli Ağrılılar, bize güvenin çünkü bizler sizden biriyiz. Asla halkımıza ihanet etmeyeceğiz. Aynı zamanda belediyenin malını yetim malı korur gibi koruyacağız. Hür Dava Partisi olarak, güvendiğimiz emin ve azimli kadrolarımızla bunun üstesinden gelebileceğimize inanıyoruz. İnşallah eğer halkımız bizi göreve layık görür, seçerlerse partizanlığın, yolsuzluğun, rüşvetin ve adam kayırmanın olmadığı, şeffaf ve adil bir belediyecilik anlayışını tesis edeceğimizi göreceklerdir.” şeklinde konuştu.

“Davamız, Ahmed-i Xani’nin, Saidlerin ve Zilan Deresi Şehitlerinin davasıdır”
Daha sonra Kürtçe bir konuşma yapan Ağrı Seçim Koordinatörü M. Ali Ortaç, halkın kendilerini sevdiğine vurgu yaptı. M. Ali Ortaç, “Değerli kardeşler, biz HÜDA PAR olarak belki yeniyiz ama davamız köklü ve kadim bir davadır. Allah’a hamd olsun ki halkımızın tümüne bizi sevdirdi. Çünkü bizim davamız haktır. Davamız, Şeyh Ahmed-ê Xani’nin, Said-i Nursi’nin, Şeyh Said-i Palevi’nin, Zilan Deresi Şehitlerinin davasıdır. Değerli kardeşler davamız İslam’ın Davasıdır. Bizim davamız bütün Kürtlerin hak ve hukuk arayışıdır.” dedi.

Belediyeyi kazandıklarında hem dünyevi ve hem de uhrevi çalışmalar yapacaklarını ifade eden Ortaç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim 2 elimiz var. Yönetime geldiğimizde, bir elimizle dünyanız için çalışırken diğer bir elimizle de ahiretiniz için çalışacağız. Bir söyleyin Allah aşkına hangi yönetici toplumun ıslahı için çalışıp, proje üretiyor. Bakın hepinizin şahit olduğu gibi bir Ramazan ayında memleketimize sirk getirip, çıplak bayanları burada oynattılar. Artık ahlaki yozlaşmanın önüne geçmelerini beklemiyoruz. Sadece onlara deyim yerindeyse, gölge etmesinler başka bir şey istemiyoruz, diyoruz.”

Ortaç, “Yanı başımızda AK Parti Belediyesinin yönetiminde olan Erzurum’a bakın, kendi halkı için nasıl çalışıyor. Ve batı illerini müşahede edin. Her bir parti kendi milleti için yoğun bir şekilde çalışırken Kürdistan illerinde yöneticilik yapan partilerin hiç birinin Kürt milleti için ciddi bir hizmet yaptıklarını görmüyoruz. Acaba bu Kürt halkı hizmete layık değil mi? Ve yine AK Parti Belediyesinin yönetiminde olan Ağrı’ya bakın. Hemen yanı başımızda duran BDP yönetimindeki Doğubayazıt’a bakın, rengi ve gelişiminde değişen hiçbir şey yok. Doğubayazıt ve Ağrı hala aynı.” 

(Hasan Özbay/Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir