• DOLAR 34.267
  • EURO 37.671
  • ALTIN 2873.423
  • ...
Van'dan Suriye halkına 3 TIR yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN – İHH İnsani Yardım Vakfı’nın  "Komşuluk Hakkı İçin" ve "Sana İhtiyacım Var" kampanyaları kapsamında bugün tüm Türkiye'den Suriye'ye gönderilmek üzere kaldıracağı 200 yardım TIR'ına Van halkı da 3 TIR yardım ile katkıda bulundu.

 

Yardım TIR’ları, İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri ve bazı STK temsilcileri tarafından, eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alandan dualarla uğurladı.

 

Yardım TIR’ları için düzenlenen uğurlama töreninde bir açıklama yapan İHH gönüllüsü Engin Çiftçi, Suriye’de yıkım ve katliamlar devam ettiğini belirterek, “Yaşlılara, kadınlara ve çocuklara yönelik zulüm her geçen gün artmaktadır. Milyonlarca insan yerinden yurdundan edildi, insanlar en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz duruma getirildi. Ayrıca açlıktan ölümlere bir de kış şartlarının getirdiği olumsuzluklar da eklenince Kardeşlerimizin acısı ve mağduriyeti kat kat arttı. Dolayısıyla yardımlara olan ihtiyaç ve yardımların aciliyeti de her geçen gün artmaktadır.” dedi.

 

“Komşuluk Hakkı İçin Van'dan Suriye’ye 3 Tır yardım”

Acıyı yüreğinde hisseden Van halkının Suriye'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadığını ve bugün göndereceği 3 TIR ile toplam 26 TIR yardımda bulunduğunu ifade eden Çiftçi, “Komşuluk Hakkı İçin Van'dan uğurladığımız 2 TIR'ımızda Un ve kuru gıda; 1 TIR'ımızda ise muhtelif ihtiyaç malzemesi bulunmaktadır. İnşallah bu yardımlar ile Suriye'deki aç, susuz ve yaralı yetimlerin yaralarına bir nebze olsun merhem olabiliriz” diye konuştu.

 

Hedef Şubat ayı sonuna kadar 500 tır yardım!

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, Türkiye genelinde Şubat Ayı sonuna kadar 500 TIR gönderme hedefine ulaşmak için Yardım kampanyalarının devam ettiğini dile getiren Çiftçi, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

 

Açıklamanın ardından Abdulvahit Sarı Hoca tarafından yapılan dua eşliğinde 3 TIR uğurlanarak yola çıktı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir