• DOLAR 34.243
  • EURO 37.659
  • ALTIN 2872.754
  • ...
`Bu komployu hep beraber bozacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da 30 Mart tarihinde seçime oldukça iddialı hazırlanan ve çalışmalarıyla göz dolduran HÜDA PAR’IN ilçe seçim kurulunun almış olduğu başvuruları iptal kararına ilk tepki Diyarbakır Hüda Par İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu’ndan geldi.

“İlçe Seçim Kurulunun atmış olduğu bu adımı manidar buluyoruz” diyen Tanrıkulu, alınan bu kararın komplo olduğunu ve ortamı germeye yönelik bir tuzak olduğunu ifade etti.

“Seçime kesinlikle hiçbir parti ile ittifak kurmadan gireceğiz”

Tanrıkulu, “biz biliyoruz ve Allah’ın izni ile halkımız ile beraber bu komployu da boşa çıkartacağız. Hür Dava Partisi olarak elbette ki seçimlere Hür Dava Partisi olarak gireceğiz. Bununla ilgili daha öncede açıklamalar yapmıştık. Seçime kesinlikle hiçbir parti ile ittifak kurmadan Hür Dava Partisi kendi bağımsız adayları işle beraber seçime girecektir.” Açıklamasında bulundu.

“ İlçe Seçim Kurulu hatasında ısrar etmeyi tercih etmiştir”

İlçe Seçim Kurulunun vermiş olduğu kararın Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) vermiş olduğu 43’nolu karara bütünüyle aykırı olduğunu ifade eden Tanrıkulu, “ bizim İlçe Başkanlarımız bu konu ile ilgili ret cevabı veren hâkimlere YSK’nın 43’nolu kararını gösterdiği halde, İlçe Seçim Kurulu hatasında ısrar etmeyi tercih etmiştir. Tabiri caizde ‘ben bir sefer karar verdim, bundan geri dönmem’ dayatmasında bulunmuştur. Bu kararı verdikten ‘ ben kararımı verdim. Siz gidin itirazınızı yapın’ demeleri gerçekten komplo kokan ve ortamı germeye yönelik bir oyun olduğunu bize gösteriyor.” Tespitinde bulundu.

“Bizler bu komployu da halkımız ile beraber boşa çıkartacağız”

Bunun ile ilgili olarak geçen hafta içerisinde bazı bilgilerin kendilerine geldiğini belirten Tanrıkulu, “bizim bu bilgileri teyit ettiremedik. Zira bize resmi olarak her hangi bir tebligat ulaşmış değildi. Bizde bu duyumları sadece bir söylenti olarak değerlendiriyorduk. Oysaki bize bu gün yapılan tebligat ile beraber gerçekten bir komplonun kurulduğunu, halkın büyük bir teveccühünü kazanan partimizin önünü kesmeye yönelik çalışmalar yapıldığına bir kez daha şahit olduk. Bizler bu komployu da halkımız ile beraber boşa çıkartacağız. Bu komplocuların ve iş birlikçilerin de kimler olduklarını bizler çok iyi biliyoruz. Bizim yanımızda kayıtlıdır ve onları da tespit etmişiz ve gerektiği zamanda onları da halkımız ile paylaşıp onları deşifre edeceğiz.”  Dedi.

‘Eğer siz buraya gelmeseydiniz biz size tebligat bile göndermeyecektik.’

Diyarbakır’da, HÜDA PAR’ın 30 a yakın başkan adayının ve encümeninin daha önce başvurusunu yaparken gerekçe gösterilen bahanelerin hiç birinin gündeme getirilmediğini ifade eden Tanrıkulu, “Normalde ilçe seçim kurulunun dün itibari ile saat 17.00’a kadar adaylarımıza ilişkin her hangi bir itiraz hakkında bize tebligat yapması gerekiyordu. Ama maalesef dün yapmadı. Biz bazı duyumlar aldığımız için ilçe başkanlarımızı direk ilçe seçim kurumlarına gönderdik. Bu gün yaklaşık 3 saat süren bir toplantı sonrası bir karar alındı. Hatta orada bulunan görevliler şunu da söylediler. ‘Eğer siz buraya gelmeseydiniz biz size tebligat bile göndermeyecektik.’ Yani açık bir şekilde nasıl çirkin bir komplo kurulduğunu görüyoruz.” İfadelerini kullandı.

“İlçe Seçim Kurullarının ne yapmaları gerektiği hususunda YSK’nın belirtmiş olduğu seçim takvimi var” diyen Tanrıkulu, “bu takvime göre hangi gün hangi tarihte ne yapılması gerektiği hususu açık bir şekilde belirtilmiştir. Bunu ilk okula, orta okula giden bir çocuk bile okuduğu zaman anlar. Ama maalesef yıllardır belki hâkimlik, savcılık veya memurluk yapan bu kişiler herkesin açıkça anlayabileceği bu seçim takvimini veya seçimle ilgili bu kararları görmezden anlayamamıştır ya da anlamamazlıktan gelmiştir. Bu işte  partimize yönelik, adaylarımıza yönelik büyük bir komplonun olduğunu açıkça görülüyor. Çünkü yaklaşık 5 aydır seçim çalışması yürütüyoruz. Halkımızı, esnafımızı ziyaret ediyoruz.  Büyük bir teveccüh olduğunu görüyoruz. Halkın teveccühünü gören derin ve gizli yapılar, paralel yapılar ve bunların uzantıları partimizin önünü kesmeye çalışıyorlar.” Dedi.

“İnsanları provoke etmemek lazım”

İptal edilen adaylarının yerine binlerce adayları olduğunu ve aday listelerini hazırlarken bu türden olabilecek durumları göz önünde bulundurarak B hatta C planlarını hazırladıklarını söyleyen Tanrıkulu, “İnşallah bunu yürürlüğe sokacağız. Bizde aday çoktur. Ben inanıyorum ki yarın yapacağımız itirazda hâkimler bu karalarından döneceklerdir. Çünkü ortamı germemek lazım. İnsanları provoke etmemek lazım.” Uyarısında bulundu.

“ Art niyetli kararlar olduğu hususunda duyumlarımız var”

HÜDA PAR adaylarının iptali kararı karşısında gereken hukuki süreci en ince ayrıntılarıyla takip edeceklerini ve itirazlarını yapacaklarını belirten Tanrıkulu, “ Bununla ilgili yapılması gereken neyse yapacağız.  İnşallah yarında itirazlarımızı yapacağız. Hem İlçe Seçim Kurulu nezdinde hem de YSK nezdinde bu itirazlarımızı yapacağız. Tüm adaylarımızın özelliklerini YSK’nın belirlemiş olduğu şekilde göz önünde bulundurarak belirledik. Özelikle bunun kontrolü defalarca yapıldı. Bazı hâkimlerce verilen kararın art niyetli kararlar olduğu hususunda duyumlarımız var. Ancak yeri geldiğinde bunları da halkımızla paylaşacağız. Bu konuda telaş etmeye gerek yoktur. Biz her türlü tedbirimizi almışız. Halkımızla beraber bu komployu boşa çıkartacağız” dedi.

Yarın sabah saat 09.00 da itirazlarını yapacaklarını ifade eden Tanrıkulu, “Üye ve gönüllülerimizde yarın saat dokuz da adliyenin önüne toplanmalarını bekliyoruz. Ve kendi partimizin programına bağlı kalarak gece gündüz demeden partimizin ana ilkelerini hedeflerini amaçlarını halkımızaulaştırmada daha fazla fedakârlıkta bulunmalarını istiyoruz. Hep beraber inşallah bu komploları sesimizi gür çıkartarak bir şekilde bunları boşa çıkartacağız.” Temennisinde bulundu.

(Ali Adiyaman / Zeki Aygur – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir