• DOLAR 34.242
  • EURO 37.487
  • ALTIN 2871.2
  • ...
`HSYK ve yargı meclisin güdümünde olmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ - Sivil Anayasa Platformu adına basın açıklamasını okuyan Marmara Sanayici İş Adamları Derneği (MARSİAD) Genel Başkanı Bahri Odabaş, HSYK konusundaki problemlerin gündemi meşgul ettiğine dikkat çekti.

HSYK’nın bağımsızlığının üyelerin seçimi ile doğrudan ilgili olduğunu söyleyen Odabaş, “HSYK, savcı ve hâkimlerin tayin işlerini yapmaya yetkili kurum olduğu için, hakim ve savcıların bağımsızlığını sağlamakla görevli bir kurumdur. Fakat mesele, HSYK’nın bağımsız olup olmadığıdır. HSYK bağımsız değilse, hâkim ve savcıların bağımsızlığını sağlama imkânı yoktur. HSYK’nın bağımsızlığı ise üyelerinin seçimi ile doğrudan ilgilidir.” ifadelerini kullandı.

Hükümetin bu günkü Meclis çoğunluğunun anayasayı değiştirmeye yetmediğini bildiklerini ifade eden Odabaş, “Bu sebeple hükümetin bu gün için anayasa değişikliği yapamamakta mazur olduğunu anlıyoruz. Bununla beraber, konunun, anayasa meselesi olduğu unutulmamalı, ilk fırsatta anayasa değişikliği yapılarak HSYK üzerinde halkın kontrolü sağlanmalıdır. Sağlanmadığı takdirde egemenliğin kayıtsız şartsız halkındır sözü havada kalır. Halk ne isterse istesin egemenlik yargıyı ele geçiren ufak bir bürokrat grubun elinde olur. Buna asla geçit vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

(Emrullah Araz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir