• DOLAR 34.276
  • EURO 37.64
  • ALTIN 2889.058
  • ...
Muş'ta Palyatif Bakım Merkezi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Son evre kanser hastalarının bakım ve tedavisinin yapılacağı bakım merkezinin açılışına, Muş Devlet Hastanesi yöneticisi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, Muş Valisi Vedat Büyükersoy’un eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz ve kurum temsilcileri katıldılar.

 

Bakım merkezinin açılışı ile ilgili açıklamada bulunan Muş Devlet Hastanesi yöneticisi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız, açılan bakım merkezinin bölgede ilk olduğunu söyledi.

 

Muş’ta Palyatif bakım merkezinin açılmasının oldukça sevindirici olduğunu ifade eden Yıldız, “Palyatif bakım merkezimizi ilimize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Palyatif bakım merkezi son evre kanser ve kronik hastalarından muzdarip olan hastaların bakımını, tedavisini ve manevi destek sunacağımız bir merkez. Bu merkez Türkiye’de sınırlı sayıda bulunmaktadır. İlimizde de şuanda 4 yataklı olarak hizmete başlamış bulunuyor” dedi.

 

Açılan merkezin öneminin büyük olduğunu söyleyen Yıldız, “Son evre kanser hastalarımızın yaşadığı acıyı, ızdırabı çok iyi biliyoruz. Hem hekim olarak hem de branşım gereği ve yakından takip ettiğim için, hastalarla birlikte hasta yakınları da bu dertten ciddi anlamda muzdarip oluyorlar ve bu uzun tedavi sürecinde hastaların ciddi bakıma ve desteğe ihtiyaçları var. Ben hem Muş’lu, hem de branşım gereği kanser hastalarıyla çok uğraşan bir hekim olarak bu merkezi uzun süredir düşünüyordum. Şuan bu merkezi açmanın gururunu yaşıyoruz açıkçası. Bir acıyı rahatlatabilmek, bir acıyı sonlandırabilmek bizim açımızdan çok mutluluk verici.” ifadelerini kullandı.

 

Muşta hizmetin şimdilik 4 yataklı olarak başlayacağını, ileriki süreçte yatak kapasitesini daha da arttıracaklarını belirten Yıldız, “2013’ün son aylarında bu merkezi açacağımızı duyurmuştuk. İnşallah birincisini gerçekleştirdik. Bundan sonraki hedefimiz yanık ünitesi ve yara bakım ünitesini açmak olacak. İnşallah bundan sonra kemoterapi (kimyasal tedavi) ünitemizle ve diğer destek ünitelerimizle bu hizmete devam edeceğiz.  Hastane olarak bölgede bu merkezi açan ilk biz olduk. Ben insanların hasta olmasını istemiyorum ama inşallah insanlarımıza bölgemize memleketime hayırlı olur.” şeklinde konuştu.

 

Daha önceleri sadece bu bakım merkezlerinden bahsetmekle yetindiklerini, şimdi ise bu merkezi Muş’ta açmanın sevincini yaşadıklarını belirten Salih Yüce ise, “Bizler Amerika İngiltere gibi ülkeleri örnek alıyorduk. Palyatif bakım merkezlerinin oluşunda veya son evre kanser hastalarının tedavi gördükleri yöntemi kendi ülkemizde sadece anlatmakla yetiniyorduk. Ama bugün yaklaşık 2 yıldır Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Bakanlığının da çalışmalarıyla birlikte ülkemizde Palyatif (geçici, anlık)bakım merkezleri açıldı. Bu Palyatif bakım merkezleri biz kanser hastaları yakınlarının en büyük umutlarından biridir. Çünkü bizler bir hasta olarak burada tedavi görürken diğer taraftan da hem dini hem de sosyal etkinlikler içerisinde tedaviyi sürdürmeyi planlamaktayız.’’ ifadelerini kullandı.

 

İnsanların artık hastalarını başka illere götürmenin sıkıntısından kurtulacaklarını kaydeden Zehra Kadriye Büyükersoy ise bakım merkezinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Muş Devlet Hastanesi yöneticisi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız’ın açılışa katılanlara bakım merkezi hakkında verdiği bilgilerden sonra katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir