• DOLAR 34.257
  • EURO 37.652
  • ALTIN 2878.25
  • ...
"Öncelikli Hedefimiz Halkımıza Hizmettir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Hüseyin Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında Hazro İlçe Belediye Başkan Adayı Nihat Çelik, Lice Belediye Başkan adayı Mutallip Yuva ile birlikte Hazro'nun köylerini ziyaret etti.

 

Yaptıkları köy ziyaretlerinde HÜDA PAR’ın kuruluş sebebinin yanı sıra amaç ve gayesini halka anlatan belediye başkan adayları halktan büyük teveccüh gördü.


HÜDA PAR Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Hüseyin Yılmaz, HÜDA PAR’ın insan haklarını, din ve dillerini korumak ve sorunlara İslami çerçevede çözüm üretmek için çıktığını söyledi.

 

"Bizim referansımız İslam’dır, Kur’an’dır"
HÜDA PAR’ın kuruluş amacını anlatan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Hüseyin Yılmaz, “Âlimlerimizle, şeyhlerimizle, büyüklerimizle görüştük yeni bir partiye ihtiyaç var mı yok mu diye. En sonunda partinin kurulması gerektiğine karar verildi ve referansı İslam olan bir parti kuruldu. Çünkü bizim amacımızı amaç edinen, bizim düşüncemizi, fikrimizi ve kimliğimizi temsil eden bir parti mevcut değildi. Mevcut partilerin kimi Marksizm’i, Liberalizm’i kendine yol edinmiş, memleketi bu düşüncelerle idare edeceğiz diyorlar. Referansları konusunda kendilerine sorulduğu vakit, referansımız demokrasidir diyorlar. Bizim referansımız İslam’dır, Kur’an’dır diyebilecek bir parti yoktur. Elhamdulillah bir seneyi aşkındır partimizi kurmuşuz, parti programımızda da belirttiğimiz gibi bizim referansımız İslam’dır diyoruz ve memleketin bütün meselelerini Kur’an’a ve sünnete göre çözmek istiyoruz. Biz bunun için ortaya çıktık.” dedi.

 

“Biz geçmişte de halkımıza hizmet ettik”
Geçmişte de halka hizmet ettiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yılmaz, “Bizler geçmişimizde de halkımıza ciddi bir şekilde hizmet etmiş, doğru yolu göstermeye çalışmışız. Camilerde Kur’an dersi vermenin yasak olduğu dönemlerde halkımızın çocuklarına Kur’an dersi vermiş ve gerektiğinde ev ev dolaşarak İslam’ı anlatmışız. Bu yolda şehitler vermişiz, cezaevlerine girmişiz ve hicret hayatı yaşama gibi birçok bedeller ödemişiz. Daha sonra dernekler kurarak halkımıza bu konuda hizmet etmeye devam ettik. Toplumda büyük bir ifsat, büyük bir ahlaki yozlaşma olduğunun bilincindeydik ve bunun ıslah edilmesi gerektiğini söyledik. Bunun için dernekler kurduk, yine derneklerimizde İslami eğitimler vererek çocuklarımıza ders vermeye devam ettik. Yine derneklerimiz vasıtasıyla fakirlere yardımcı olduk ve dernek çatısı altında birçok faaliyet gösterdik ama dernek çatısı altında faaliyetlerimiz kısıtlı oldu çünkü imkânlar kısıtlı idi. Binlerce çocuğumuz uyuşturucuya alışmış, on binlerce resmi kayıtlı hırsız var, yine binlerce randevu evi var. Dernek çatısı altında bunlara çözüm üretmekte yetersiz kalıyorduk, mecbur kaldığımız için parti kurduk” şeklinde konuştu.

 

“Halifelerin vasıflarını taşımayan HÜDA PAR’da aday olamaz”
Son olarak adayları hakkında bilgi veren Belediye Başkan Adayı Yılmaz, “Bizim öncelikli amacımız toplumumuzu ıslah etmektir ve halkımıza hizmet etmektir. HÜDA PAR olarak belediye başkan adaylarımızı seçerken bazı kriterler doğrultusunda seçtik. İlk önce dedik ki adaylarımız dürüst olsun. Geçmişinden şimdiye kadar kimsenin malını yemeyen biri olsun. Küçüklüğünden şimdiye kadar İslam’ın ve Kur’an’ın yolunu takip etmiş insanlar olsun. Yine başka bir özellik de Resulullah’ın (s.a.v) halifelerinin vasıflarına sahip olsun. Hz. Ebubekir gibi sadık olsun, bir diğeri Hz. Ömer gibi âdil olsun, Hz. Osman gibi hayâ sahibi olsun ve Hz. Ali gibi ilim ehli olsun. Bu vasıfları taşısın ki Allah’tan korkarak halkına ihanet etmesin ve halkının malını yemesin.” cümlelerini kullandı.


“Belediyeleri kazandığımız yerlerde hizmet olacak”
Hazro İlçe Belediye Başkan Adayı Nihat Çelik de seçimi kazandıkları yerlerde hizmet olacağını belirterek halka hizmet için geldiklerini ve seçildikleri takdirde yapacakları hizmetlerle örnek bir belediyecilik sergileyeceklerini ifade etti.

 

Hizmete talip olduklarını belirten Hazro İlçe Belediye Başkan Adayı Çelik, “Allah’ın ve resulünün yolunda hizmet edeceğiz. Eğer belediyeleri kazanırsak hizmetlerimizi göreceksiniz. Çünkü biz terbiyemizi Allah’tan ve Resulullah (s.a.v)’den almışız. Toplumumuzun gidişatının kötü olduğunu gördüğümüz için bu yükü yüklendik ve inşaallah bu gidişata bir dur demek için bu yola çıktık” şeklinde konuştu.

 

Toplumun ahlaki çöküntüye doğru gittiğini ve buna dur demek için ortaya çıktıklarını belirten Çelik, “Resulullah (s.a.v) halkının kötülüğünü gördüğünde nasıl ki ellerini açıp Allah’a yalvararak dua ettiyse, bizim de toplumumuzun halkımızın gidişatının kötüye doğru gittiğini gördüğümüz zaman elimizi Allah’a açıp yalvarmamız lazım ve bu gidişata dur demek için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. İşte bu yüzden biz de elimizi taşın altına koyduk, bu yükü yüklendik ve halkımıza hizmet etmeye geldik” ifadelerini kullandı.

 

Son olarak kardeşlik hukuklarına da değinen Hazro Belediye Başkan Adayı Çelik, Müslümanların kardeş olduğunu, aralarında barışın olması gerektiğini ve kardeşlik bağlarını koparmaya yönelik iftiraların kardeşlik bağını zedelenmemesi için Müslümanların birbirlerine sımsıkı bağlanarak birbirlerine destek olmaları gerektiğini vurguladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir