• DOLAR 34.278
  • EURO 37.667
  • ALTIN 2905.928
  • ...
HÜDA PAR`ın seçim lokali miting havasında açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Batman İl Başkanlığı’nın Merkez Ana Seçim Lokali, görkemli bir şeklide hizmete açıldı. Açılış öncesi yüzlerce araç saat 12.30`da Bardakçılar Tesisi önünde HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve yönetimini karşıladı. Konvoy şeklinde şehirde tur atıldıktan sonra parti binasının karşısında bulunduğu Merkez Ana Seçim Lokali’nin yerine gelindi.

 Açılışa HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcıları, GİK üyeleri, çevre il ve ilçe başkanları ile kadınlarında aralarında bulunduğu çok kalabalık bir kitle katıldı.

 "Belediyeler hizmet yerleridir"

M.Beşir Şimşek’in Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılışta Gök ve Batman ilçe ve belde adaylarının partililere takdiminden sonra açılış konuşmasını HÜDA PAR Batman adayı Dr. Aydın Gök yaptı.

 Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak partililileri selmalayan Gök, sözlerine Nasr Suresi’ni okuyarak başladı. Batman teşkilatı olarak daha bir uıllarını doldurmadan kendilerini seçim arefesinde gördüklerini belirten Gök, partilililerin gayret ve fedekarlıklarıyla kısa sürede ev ev dolaşarak partilerinin tanıtımını yaptıklarını kaydetti.

 Belediyelerin hizmet yerleri olduğunu belirten Gök, “İçilen sudan, alınan havadan ve mezara kadar her şeyde halk belediyeyi yanında görmek istiyor. Parti olarak ‘referansımız İslamdır’ diyen Hüda Par olarak bu imkanları halkın emrine vereceğiz ” dedi.

 "Kimliğimizle mücadele edenler kaybedecektir"

Daha sonra söz alan Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Bu muhteşem görüntüyü yaşatan Allah’a hamd olsun” diyerek başladığı konuşmasında, “Batman’da doğmuş, okumuş biri olarak bu tablo beni ziyadesiyle sevindirdi. Batman’ın İslami kimliği her zaman öne çıktı. Geçen ay 144 alimeleye icazet programı yaptınız. Bu Kürdistan’da bir ilktir” dedi.

 Ezan okununca ara veren Yapıcıoğlu, “Kimliğimizle mücadele İttihad ve Terakki ile başladı. Kimliğimizle mücadele edenler kaybedecektir. İttihad ve Terakki ve yerine gelen CHP ve yerli yani Kürt CHP’si de yenilmeye mahkumdur” ifadelerini kullandı.

 Halkımızın Müslüman kimliğine sahip çıktıkları için partilerine çift yönlü saldırılar olduğuna değien yapıcıoğlu, “Saldırılar halende devam ediyor. Sistem sorunlar çıkarıyor. Diyarbakır Sur ve Bağlar başkan adaylarımızın adaylıkları ilçe seçim kurulunda red edilmiş durumda. Gerekçede önceden camide ders vermeleridir. Bununla da teörist sayılıyorlarmış. Boşuna uğraşmayın. Bu kervan yola çıkmış. Engel olamazsınız. Bizde nitelikli yüzlerce binlerce kardeşimiz var” şeklinde konuştu.

 "Referansımzı İslamdır dediğimiz için saldırılara uğradık"

Resmi cenah dışında diğer cenahtanda saldıralara uğradık. Halkımızın menfaati için saldırılara sabrederek sağduyulu davrandık. Bunların dışında da aile kurumu ve toplum yapımıza da saldırılar var. Belediyeler halkın parasıyla cinsel eğilim paneline ev sahipliği yaptılar. Sapıklığı bir kimlik gibi göstermek istediler. Bu halkımızın ahlakına saldırıdır. Bunu kabul etmeyeceğiz. Halkta 30 Martta derslerini verecektir. Bu kapak bu tencereye uymuyor. Ya bu kapak değişecek.  Ya bu tencere kendine bir kapak bulacaktır.

 Referansımzı İslamdır dediğimiz için halkımızın inancı İslamdır, İslama göre yönetilem hakkı vardır dediğimiz için saldırılara uğradıklarına dikkat çeken Yapıcıoğlu, konuşmasına bir süre Kürtçe olarak devam etti.

 Yapıcıoğlu şöyle devam etti. “Bize yönelik saldırıları yapanlar bizleri saldırgan olarak gösterdiler. Bu yalanları tutmayınca Hüda Par, gençlerini Rojava’ya gönderiyor. Öyle bir şey olmadığı onlarda biliyorlar. Ama onlara bahane lazımdı. Bazı gençleride bu yalanlara inandılar ve saldırı yaptılar. Onlara sesleniyorum: Bu yalanlardan vazgeçin Kürtleri birbirine kırdırmayın. Seçimi kazanacağız belediyeler elimizden gitmesin korkusuyla bu yalanlar atılıyor. Bunu yapanlara Kürtlerin düşmanıdır”

 "İnancımıza ve kimlğimize sahip çıkan dürüst ve emin temsilcilerinize oy verin"

Konuşmasının devamında Yapıcıoğlu, 30 Mart günü halkın sadece belediye başkanını ve meclis üyelerini seçmeyececeğine değinerek, “30 Martta sizler çocuklarınızın istikbalini, memleketin geleceğini de belirleyeceksiniz. İnanca, kimliğe ve hizmete oy vereceksiniz. Oyunuzu; dinimize ve dilimize, inancımıza ve kimlğimize sahip çıkan dürüst ve emin temsilcilerinize oy verin. Bizi diğerlerinde ayıran kadrolarımızızn dürüst olması ve halkın içinden gelen kişiler olmalarıdır” dedi ve konuşmasını dua ile bitirdi.

 Konuşmanın ardından Hüd Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve yardımcılar İsa Aydın, Abdurrahman Cens ve Aydın Gök birlikte kesmelerinin ardından merkez seçim lokalinde partililerin tebrikleri kabul edildi.

 Sık sık tekbirlerin getirildiği açılışta “Hüda par gelecek, Batman’a huzur gelecek”

 Ve “Kurtuluşun adresi Hür Dava Partisi” şeklinde sloganlar atıldı. (Muhyeddin Beyca, Veysi Rüzgar, Kenan Önder, Yasir Oğuz, Mehmet Mikyas-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir