• DOLAR 34.26
  • EURO 37.659
  • ALTIN 2912.629
  • ...
`Müslüman hayatında Kur`an-ı Kerim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği (Hira-Der), her hafta Cuma günü yatsı namazından sonra yaptığı seminerlere halk tarafından yoğun ilgi gösteriliyor.

 Bu hafta da Hira-Der Derneği’nde toplanan katılımcılara Molla Beşir Şimşek, seminer verdi. Şimşek konuşmasında, ‘Müslüman hayatında Kur’an-ı Kerim’ konusunu işledi.

 Şimşek, “Bir insanın Allah ondan razı olabilmesi için hayatının ne şekilde olması lazım. O Peygamber’i hayatımızda tatbik etmek için gönderdi. Onun için bir gün söylemeyelim ki Ya Rabbi, biz bu tehlikeyi bilmiyorduk, tanımıyorduk, rızanın olduğu yolu tanımıyorduk, senin dinini kimse bize anlatmadı, cehennemin amelleri nedir, cennetin amelleri nedir, biz bunları bilmiyorduk Yarabbi, biz bunu tespit etmedik. Kur’an, yönünüzü doğru olan yola yöneltir, asla yönünüzü yanlış yola çevirmez, asla sizi eğri yola yöneltmez, hidayettir. Bu Kur’an-ı tutan doğru yola girer. Uzaklaşmak isteyen doğru yoldan çıkar. Kur’an-ı hayatında tatbik eden doğru yoldadır, uzaklaşan doğru yoldan çıkmıştır.” dedi.

 “İfsat ediciler Kürdistan’da İncil’i bedava dağıtıyorlar”
Müslümanların  Kur’an-ı Kerim’i, en büyük tehlikede de  savunması gerektiğini ifade eden Şimşek, “Kur’an-dan uzaklaşan, mahrum olan ve lezzetinden uzak kalan bir Müslüman asla kendisine fayda vermez, başkalarına da fayda vermez. Onun için Rabbimiz bu Kaniat’ı bize nimet verdiği zaman, her nimetten üsttün bu rehber Kur’an-ı Kerim’i bize gönderdi. Biz demeyelim, Ya Rabbi biz bilemedik diye. Bugün Kürdistan Memleketinde bu ifsat edicilerin dostları, Kürtçe İncil’i bedava dağıtıyorlar. Müslümanlar içinde Kürtçe İncili dağıtıyorlar ki bu Kürdistan memleketine Peygamberler gelmiş.” şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir