• DOLAR 34.257
  • EURO 37.62
  • ALTIN 2926.962
  • ...
Dicle EDAŞ: "İşten çıkarılma söz konusu değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) yetkilileri, abone denetim ekiplerinin işten çıkarıldığı yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

 

DİCLE EDAŞ İl Müdürü Murat Dursun, Batman’da tüm imkânları zorlayarak istihdam artırımına gittiklerini ifade etti. Son günlerde çalışan ekiplere takviye olarak 2’si mühendis 25 kişinin işe alındığını belirten Dursun, son iki gündür yapılan açıklama ve propagandaların kurum dışındaki bazı kesimlerin işçiler üzerindeki bir takım hesaplarından kaynaklandığını aktardı.

 

Dursun, “Dicle EDAŞ olarak abone denetim elemanlarını işten çıkardığımız yönündeki beyanlar doğru değildir. Kimseyi işten çıkarmadık. Bilakis eleman artırımını düşünürken dışarıdan bazı kesimlerin telkinleriyle işçi arkadaşlarımız işe çıkmamıştır. Elemanları oldukları kurum yerine dışarıdaki bir takım insanları dinlemeyi ve onların talimatlarına göre hareket etmeyi benimsemişlerdir. Bu doğru bir yaklaşım değildir. İşçi arkadaşlarımızı bu tür beyanatlara itibar etmemeye ve şirketlerine güven duymaya çağırıyoruz.” dedi.

 

Abone biriminde çalışan işçilerin sorunlarına ve taleplerine her zaman olumlu yaklaştıkları ve çözüm konusunda gerekli tüm adımları attıklarını vurgulayan Dursun, “Hiçbir işçimizin alın terine helal getirmedik. Hak ve hukuklarına saygılı olduk ve sahip çıktık. Bizimle istişare yoluna gitmek yerine kurum dışında bazı kesimlerin söylemleri doğrultusunda hareket etmeleri bizi fazlasıyla üzmüştür. İşçilerimiz tüm çağrılarımıza karşın cuma günü görev başı yapmayı reddetmişlerdir. Bu durum devam ederse konu hukuki boyuta girer ve işçilerimiz işsiz kalır. Gönlümüz işçilerimizin işsiz kalmasından yana değildir.” ifadelerini kullandı.

 

Batman’da DİCLE EDAŞ’ta taşeron olarak çalışan yaklaşık 100 işçi, işten çıkarıldıklarını iddia edip eylem yapmışlardı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir