• DOLAR 34.268
  • EURO 37.647
  • ALTIN 2911.616
  • ...
Karlıova MHP İlçe Teşkilatında 2 istifa daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - 30 Mart yerel seçimlerde MHP il teşkilatının Karlıova’da ikamet etmeyen bir Partiliyi Karlıova’da Belediye başkan adayı olarak göstermesinin ardından başlayan kriz, her gün yeni bir boyuta ulaşıyor. Dünkü istifaların ardından Karlıova MHP İlçe teşkilatı yönetim kurul üyesi Refik Örnek ile Abdurrahim Demircan da istifa ettiklerini açıkladı.

 

Geçtiğimiz günlerde istifalarını bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyuran 10 MHP’li adına bir açıklama yapan Karlıova MHP ilçe Başkan yardımcısı Şevket Demir, il teşkilatının kendilerine danışmadan gizli bir şekilde Karlıova’da aday göstermesinin partilerine zarar verdiğini söyleyerek, ‘hayali başkanlara karşıyız” demişti. Yapılan istifaların ardında MHP Karlıova ilçe Başkanı Menderes Alan ise, ilçe teşkilatında istifa edenlerin aksine, ‘adayımızın arkasındayız’ açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamanın ardından bugün de MHP Karlıova ilçe teşkilatında 2 istifa haberi daha geldi.

 

İstifaların ardında yeni bir açıklama yapan Karlıova MHP İlçe Başkan yardımcısı Şevket Demir, “Dün Bingöl’de bazı basın organlarına açıklama yapan İlçe Başkanımız Menderes Alan, İlçe teşkilatı yönetimi düşmemiştir dediği yazılmıştır. Bildiğimiz kadarı ile yönetim kurulunun üçte ikisi istifa ettiği takdirde yönetim düşmektedir bunu hangi amaçla söylediğini anlayamadık. Bizim tepkimiz partimize değil il başkanlığının gösterdiği hayali başkanadır. Bizler bu ilçede MHP düşüncesi ve anlayışının gerektirdiği büyük fedakârlıkla görev yaptık. Bingöl’de hayali başkan adayları göstermekle ve bu adayın partimize ve bizlere zarar verdiği gerçeğini görmezden gelen teşkilatın bu davranışlarını anlamış değiliz.” dedi.  (Bülent Temiz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir