• DOLAR 34.256
  • EURO 37.634
  • ALTIN 2909.317
  • ...
Eczaneler bu gece ilaç veremeyecek!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal Sigortalar Kurumunun (SGK) Medula provizyon sistemindeki iyileştirme çalışmaları nedeniyle bugün 19.00`dan itibaren 11 saat süreyle hastane, eczane ve optik işlemleri yapılamayacak.

Sistem 19.00`dan sonra devre dışı kalacağı için e-reçetesi olan hastaların ilaçlarını bu saate kadar almaları uyarısında bulunuldu.

SGK`nın kesintiye ilişkin duyurusunda, kurumun performans iyileştirme çalışmalarının devam ettiği, gelişen teknolojiye göre yazılım ve donanımların sürekli güncellendiği belirtildi.

Bu kapsamda yapılacak iyileştirme çalışmalarının bugün saat 19.00`da başlanması ve yarın saat 06.00`da (11 saat) (cumartesiyi pazara bağlayan gece) sonlanması şeklinde planlama yapıldığı kaydedilerek, işlem süresince sözleşmeli sağlık hizmet sunucularının, Medula uygulamalarında (hastane-eczane-optik) hiçbir süreçte işlem gönderemeyeceği bildirildi.

Duyuruda, Sağlık Uygulama Tebliği`nin (SUT), "Medula sisteminden kaynaklanan nedenlerle provizyon alınamaması" maddesine istinaden kesinti süresince hastane ve eczanelerden manuel işlem gönderilebileceği belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir