• DOLAR 34.273
  • EURO 37.667
  • ALTIN 2911.192
  • ...
Köylülerden elektrik kesintisine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Elektrik dağıtım şirketleri tarafından özellikle köylerde sistematik olarak sürdürülen elektrik kesintilerine tepkiler gelmeye devam ediyor. Hilvan’a bağlı Bahçecik, Korgun, İncirli, Karaburç, Kadıkent, Bargaç, Akçaören, Uluyazı, Geçitağzı, Nasrettin, Şahaplı, Kılıcın, Cemal, Faik, Çağla, Yuvacalı, Gökçeveren köylerinde yaşayan köylüler, yaşanan kesintileri DEDAŞ İlçe Şefliği önünde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. Basın açıklamasına Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar da katıldı. 

Açıklamayı Bahçecik Köyü’nde yaşayan Ramazan Yetkin okudu. 

DEDAŞ’ın özelleşip, müteahhit firmaya geçtiğinin vurgulayan Yetkin, “Müteahhit firma keyfi olarak bir yıldır devletin asli görevlerinden olan hizmette süreklilik ilkelerini ihlal ederek ilçemiz ve köylerimizde sebepsiz yere günde 8 saat elektrik kesintisi yapmaktadır. Bu kesintinin hiçbir haklı sebebi olamaz. Bu kesintiler abonelik sözleşmelerine de aykırıdır” denildi. 

Konuyla ilgili olarak daha önce toplantılar yapıldığını belirten Yetkin, “Ama müteahhit firma yetkilileri bu konuda bir şey yapamayacaklarını, kesintiye devam edeceklerini beyan ederek, kesintilere devam etmişlerdir. Daha sonra yapılan hiçbir toplantıya katılmayarak mağdur olan bizleri yani vatandaşı muhatap almamışlardır. Bütün çağrılarımız sonuçsuz kalmıştır” ifadelerini kullandı. 

Firma yetkililerinin art niyetle hareket ettiklerine dikkat çeken Yetkin, “Bilinçli bir şekilde vatandaşı sindirmek amacıyla elektrik enerjisine en fazla ihtiyaç duyulan akşam ve sabah saatlerinde kesinti yapılmaktadır. Dünya`nın hiçbir geri kalmış ülkesinde veya enerji bakımından tamamen dış ülkelere bağlı devletlerde bile bu tür çağ dışı uygulamalar yapılmamaktadır. Deyim yerinde ise, firma yaptığı bu haksız kesintiler ile İsrail`in Gazze`ye uygulamış olduğu ambargonun aynısını burada yaşayan vatandaşlarına uygulamaktadır” şeklinde konuştu. 

Firma yetkilileri kurunun yanında yaşı da yakma mantığıyla hareket ettiklerini iddia eden Yetkin, “Haksız kesintiler yaparak abonesi olan ve düzenli bir şekilde faturalarını ödeyen vatandaşlarımızı mağdur etmiş ve mağdur etmeye devam etmektedir. Bu adaletsizliği gören, duyan ve sessiz kalan devlet büyüklerimize sesleniyoruz. Bu firma devletten büyük mü ki, devletin vatandaşlarını mağdur etmektedir. Maalesef, siyasilerimiz ve devlet büyüklerimiz bizi kaderimizle baş başa bırakıp firmanın inisiyatifine bırakmıştır” dedi. 

Sorunun giderilmemesi halinde ortaya koyacakları tepkilere de değinen Yetkin, “Köy muhtarlarımız ve vatandaşlarımız aboneliklerini iptal edecekler. Firmanın ve DEDAŞ`ın, kendilerine ait olan özel mülkiyetini kamulaştırmaksızın işgal eden elektrik direklerinin ve tellerinin toplatılmasını istemektedirler. Haksız kesintiye son vermemesi durumunda firma hakkında gerekli yasal girişimlerde bulunacağız” ifadelerine yer verdi. 

Konuyla ilgili konuşan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, “Muhtar ve çiftçilerimiz burada toplanıp, Urfa’nın genel bir sorununa parmak basmaya geldiler. Biz de bunun çözüm noktasının DEDAŞ olduğunu düşünerek, ilçe şefliğine gelip, bu soruna biz çözüm bulalım istedik. Ancak şuana kadar bir çözüm önerisi sunulmadı. Son günlerde köylerde yaşanan elektrik kesintisinden dolayı vatandaşlarımız çileden çıkmış durumdadır” dedi. 

Bahçecik Köyü Muhtar İsmail Yetkin ise, “Elektrik sorununu çözmek için bir yol bulmadık. Köylerde kesintiler birken iki ve üçe çıktı. Köylüleri insan yerine koymadılar. Köylerde yapılan kesintileri kınamak için muhtar arkadaşlarımız ve köylülerimizle burada toplandık. Elektriğe çözüm bulsunlar, ondan sonra gelsin sayaçları okusunlar. Eğer kaçak varsa, gelsinler hep beraber üzerine gidelim” şeklinde konuştu.  

Köylülerden Necmettin Yetkin de, “30 km ötemizde elektrik üretiliyor. Batımızda Bozova’da elektrik üretiliyor. İlçemiz de Şanlıurfa’ya bağlı, ama üretilen elektrik başka yere gidiyor. Bakanımız, ‘Urfa’da herkes kaçakçılık yapıyor’ diyor. Biz kaçakçılık yapmıyoruz. Elektrik çalmıyoruz. Abonemiz var” ifadelerini kullandı.(Mehmet Can Yardımcı-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

  

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir