• DOLAR 34.28
  • EURO 37.694
  • ALTIN 2912.471
  • ...
AK Parti heyetinden DİMED`e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Medya Mensupları Derneği Başkanı Mahmut İrtem’in karşıladığı AK Parti heyeti adına konuşan AK Parti Kayapınar İlçe Belediye Başkanı adayı Prof. Dr. Zülküf Güneli, yapacakları çalışmalar ve projeleri hakkında bilgi verdi. 

Yaşanan toplumsal olaylar karşısında önlem alınamıyor olmasının altında yatan tek nedenin organizasyonsuzluk olduğunu söyleyen Güneli, “Tabi bunun için ilçe, belde ve yerel yönetim hizmetlerinin uyum için de, bireyleri mutlu olabilecek seviyede ve insanların birlikteliğini sağlayacak bir iradenin ortaya konulmasına bağlı. Böylesi bir topluma ancak iyi bir belediyecilikle ulaşılabilineceğine inanıyoruz.” dedi. 

“Diyarbakır bunu hak etmiyor”
Bir kentte iyi işler başarabilmek için merkezi kuvvetlerle de barışık olmanın öneminin küçümsenmemesi gerektiğini söyleyen Güneli, “Bizim Diyarbakır’ımızda bu şansızlığı yaşadık. Bizim belediye aykırı düşüncelere sahip bir belediye. Tabi ki insanların demokratik ortamda da fikirlerini açıklayabilmesi, görüşlerini açıklayabilmesi gerekir. İnançları doğrultusun da kendilerini ifade edebilecekleri ortamlar olmalı. Ama Diyarbakır’ın kentsel organizasyonunda geri kalmasında aykırı görüşler hep rol oynamıştır. Amaçları AK partinin şu son dönemlerde yaptığı icraatlarına ve hedeflerine yönelik attığı adımları sabote etmektir. Diyarbakır bunu hak etmiyor, bugün olan organizasyon bozukluğunu hak etmiyor.” ifadelerini kullandı.

“Şehirlerimizin görüntüsü, insanlarımıza ne kadar değer verdiğimizin göstergesidir”
DİMED Başkanı Mahmut İrtem ise, Bölgede, bilhassa Diyarbakır’da gerçek belediyecilik anlayışının bir şekilde kazandırılması ve insanların içine düştüğü bu ideolojik ateş çemberinden kurtarılması gerektiğini söyledi.
İrtem, “Şehirlerimiz adeta kocaman bir köy görünümü almış durumda. Biriken sorunlar çözüm bulacak bir irade bekliyor. Ancak bu gün olması gereken hizmet anlayışı yerine ortaya konan ideolojik tavırlar bu hizmetin yapılmasının önüne geçiyor maalesef. Belediyecilikte hizmet anlayışı esas alınmalı. İdeolojik ve siyasi fikirlere kurban edilmiş bir şehir değil, ileriye dönük projeler ile medeni bir şehir anlayışıyla değer bulan şehirlerde yaşamak hepimizin hakkı. Şehirlerimizin bu görüntüsü, insanlarımıza ne kadar değer verdiğimizin bir emaresidir. Yani insanlarımız seçtikleri temsilcileri nezdinde ne kadar değerli olduklarını verilen hizmetler ile görüyorlardır aslında” diyerek bir hizmet kurumu olan belediyelerden halkın beklentisini dile getirdi. 

“Halk tercihini özgür iradesiyle ortaya koyabilmeli”
31 Martta yapılacak olan seçimlere yönelik en büyük temennilerinin adil ve özgür bir ortamda geçmesi olduğunu ifade eden İrtem, “Kimse halka karşı tehdit, saldırı, şantaj yoluyla bir dayatma içine girmemeli. Halk tercihini özgür iradesiyle ortaya koyabilmeli. Bu anlamda yetkililer de gerekli önlemi almakta gerekli hassasiyeti göstermekten geri durmamalıdır.” uyarısında bulundu. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir