• DOLAR 34.275
  • EURO 37.681
  • ALTIN 2922.683
  • ...
İBB`den afiş iddialarına yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İstanbul Büyükşehir Belediyesi, seçim propagandası, afiş asma ve el ilanı dağıtma gibi çalışmaların Yüksek Seçim Kurulunun belirlediği kurallar gereği yapıldığını, bazı yayın organlarında iddia edildiği gibi tek bir siyasi parti değil, kurallara aykırı asılan tüm ilanlarla ilgili işlem uygulandığını bildirdi. 

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İlgili Kanunu`nun 61. maddesi, `Seçimin başlangıç tarihinden oy verme gününü takip eden güne kadar siyasi partiler, bağımsız adaylar, herhangi bir kurum veya kuruluş ya da vatandaşlar tarafından, bu kanunda belirtilen yerler dışında, siyasi ilan ve reklam içeren afiş, poster, pankart veya parti bayrağı gibi malzemelerin asılması, yapıştırılması veya teşhiri yasaktır. Aksi halde, bu ilan ve reklamlar kaldırılır ve masrafları ilgilisinden tahsil edilir. Bu madde de belirtilen yasaklarla ilgili işlem yapma yetkisi, seçimin başlangıç tarihinden oy verme gününden önceki 30. güne kadar mülki makamlara, son 30 gün içinde ilçe seçim kurullarına aittir. Belediyeler, bu madde de belirtilen yetkili mercilerin talebi üzerine, maddeye aykırı hususları gidermek için gerekli araç, gereç ve personeli sağlamakla yükümlüdür` şeklinde düzenlenmiştir. 

Açıklamada “ Bu nedenle seçim süresince söz konusu kararda belirtilen yerlerin dışına asılacak siyasi içerikli ilan ve reklamların kaldırılmasına yönelik çalışmalarımızda siyasi parti ayırt etmeden tüm afiş ve pankartlar zabıta ekiplerince toplanılmaktadır."  İfadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir