• DOLAR 34.265
  • EURO 37.564
  • ALTIN 2896.099
  • ...
Bursa`ya bu kadar hata yeter!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa’da kentsel dönüşüm projesinin en önemli etabı olan Doğanbey TOKİ konutları ile ilgili spekülasyonlar sürüyor. Şehrin en önemli noktasında yapılan 22 katlı konutların yapımında birçok hatanın yapıldığını öne süren CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın, mevcut yönetimlerin sonunu düşünmeden birçok projede hata yaptığını savundu.

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi (İMO), CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın’ı ağırladı. Ziyarette konuşan İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Basri Akyıldız, “Bursa için artık hataya yer yoktur.” dedi.

 Birleşik Akademik Odalar Birliği’nde bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nde gerçekleşen ziyarette, İMO Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız’ın yanı sıra, CHP Osmangazi Belediye Başkanı Erkan aydın ve İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu.

 “Doğanbey TOKİ bize ne yapmamamız gerektiğini gösterdi”
Yerel yönetimlerin kar amaçlı projeler üretmemesi gerektiğini ifade eden CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın ise, Bursa’da yapılan projelerde yeteri kadar hata yapıldığını belirterek, mevcut yönetimlerin sonunu düşünmeden birçok projede hata yaptığını savundu.

"Bunun en önemli örneği de Doğanbey TOKİ konutlarıdır" diyen Aydın, "Bu yapı bize neyi yapmamamız gerektiğini açıkça göstermiştir. Biz bu zamana kadar ki süreçte yerel yönetimlerin akademik odalarla ortak akıl kurmadığı ve bu sebepten yanlışların ortaya çıktığını gördük." sözlerini kullandı.

“Kent yapılanmasında olabilecek her türlü işbirliğine hazırız”
İnşaat Mühendisleri Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız da, yerel seçim sürecinde tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını belirtirken, kent yapılanmasında olabilecek her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.

“Sağlıklı bir kent yapısı oluşabilmesi için seçilecek yerel yönetimlerin mutlaka Akademik Odalarla birlikte ortak akıl oluşturması gerektiğini ifade eden Akyıldız, “Odamızın seçim sürecinde de söylediğimiz gibi, bizler kent yapılanmasında olabilecek her türlü işbirliğine hazırız. Amacı hizmet etmek olan her yönetimin yapacağı projelerde bizlerle fikir paylaşımı yapması gerektiği düşüncesindeyiz.” şeklinde konuştu.  (Veysi Siyah - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir