• DOLAR 34.28
  • EURO 37.491
  • ALTIN 2901.323
  • ...
Velilere yönelik eğitim semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Toroslar Gözne İlköğretim Okulu tarafından velilere “Çocuklarda Okul Başarısının Artırılması” adıyla seminer veriliyor. Çocukların yetişme çağında yaşadığı sorunların doğru bir şekilde önüne geçilmesi ve okul başarılarının artırılması amacıyla düzenlenen seminer ay boyunca sürecek. 

Program hakkında bilgi veren Okul Müdürü Yavuz Gündüz ‘’Okul sadece öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerinin yapıldığı yer olmamalıdır. Okullar velilere açılmalı, okulun sosyal imkânlarından ve personelinden velilerin en üst düzeyde yararlanması sağlanmalıdır. Sağlıklı toplumun temeli aile olduğuna göre, sağlıklı öğrencinin ilk eğitim yeri de evidir. Evde bilinçli, ne istediğini bilen, çocuğu ile iletişimi düzgün velilerin, hem öğrenci hem de okul başarısındaki yeri farklılık göstermektedir. Bu düşünceyle her ay okulumuzda seminerler düzenlemeye karar verdik” dedi. 

Öğretmenlerinin bilgilerinden faydalanarak onları işin içine çektiklerini belirten Gündüz, ilk seminerin Türkçe öğretmeni Ahmet Bal tarafından okulda başarı ve aileye düşen sorumluluklar adı altında, ikinci seminerin ise sınıf öğretmeni Aylin Akbıyık tarafından kişisel temizlik ve okul başarısında temizliğin önemi konusunda yapıldığını kaydetti. 

Seminerin düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyan öğrenci velileri ise seminerlerin kendileri için de yararlı olduğunu ifade ederek, eğitimlerin rutin hale getirilmesini istediler. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir