• DOLAR 34.291
  • EURO 37.527
  • ALTIN 2924.647
  • ...
Şeyh Said`in torununu on binler uğurladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Geçirdiği kalp krizi sonucu 72 yaşında Hakk’ın rahmetine kavuşan Şeyh Said`in torunu Şeyh Mehmet Sıddık Fırat, memleketi Palu`da on binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. 

Şeyh Sıddık Efendi, Eski Palu’da imar edilen ve babası Şeyh Selahattin’in naşının da içinde bulunduğu camide, 09.15`te kılınan cenaze namazının ardından, Şeyh Ali Septi Hazretlerinin türbesinin de bulunduğu aile kabristanında defnedildi.  

Şeyh Said efendinin torununun cenazesine aralarında kanaat önderleri, alimler ve parti temsilcilerinin de bulunduğu 30 bini aşkın kişi katıldı. Şeyh Ali Septi Camisinden alınan cenaze, omuzlar üzerinden tarihi Palu köprüsünden geçtikten sonra araca bindirildi. Salavat ve tekbirlerle götürülen Şeyhin cenazesinde sevenleri gözyaşlarına boğuldu. 

Sevenleri yaklaşık 2 kilometre yürüyerek mezarlığa geldiler. Cenazeye binlerce araç gelince yolda araç kuyrukları oluştu. Şeyh Sıddık Efendi kabrine götürülürken izdiham yaşandı. Şeyh Said`in torununun defin işlemine çok sayıda bayan da katıldı. 

Çocuğundan yaşlısına on binlerin katıldığı cenaze töreninde bölge halkının Şeyh Said ailesine verdiği değer de gözler önüne serildi. 

Defin işleminden sonra cuma namazı için Şeyh Ali Septi Hazretleri Camisine gidildi. 

Taziyeler Eski Palu’da imar edilen ve babası Şeyh Selahattin’in naşının da içinde bulunduğu camide kabul edilecek. 

Öte yandan cenaze törenine Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcıları, Belediye Başkan adayları ve çok sayıda parti üyesinin de katıldığı görüldü.  (Ebubekir Alkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir