• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
DAP Üniversiteler Birliği Toplantısı Van`da yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir Başkanlığında Van’da ‘DAP Üniversiteler Birliği Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Bir otelde gerçekleştirilen toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, bölge üniversite rektörleri ile iş birliği halinde bölgesel kalkınma enstitüsünün kurulabilmesi konusunda gerekli imkanların alt yapısını oluşturmak için toplandıklarını söyledi. 

Demir, “Bugünkü toplantımızın amacı malumunuz Doğu Anadolu Projesi kapsamında 2000’li yıllarda hazırlanmış bir ana plan var bu ana planın sonucu olarak da bölgede Doğu Anadolu Kalkınma İdaresi 2011 yılında kuruldu ve merkezi Erzurum`dadır. Bölge kalkınma idaresinin sorumluluk alanı 14 ili kapsayan bir bölgesel kalkınma görevini yapan bir idaredir. Amacımız bölgedeki potansiyelleri harekete geçirme noktasında Üniversitelerin kalkınma kutupları gibi bir misyonu vardır. Bu kapsamda bölgede bulunan Üniversite rektörleri ile iş birliği içerisinde bir bölgesel kalkınma Enstitüsünü kurulabilmesi hususunda imkanların araştırılmasının alt yapısını oluşturmak üzere burada bir işbirliği imkanı bulmak için toplanıyoruz. Temennimiz her bir Üniversitenin katkısı ile burada kurulacak olan böyle bir enstitünün bölgenin bir proje havuzu gibi bir misyon üslenmesini istiyoruz.” dedi. 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, DAP`ın uzun yıllar önce yapıldığını ancak yeni hayata geçirildiğini belirterek, geçmişte illerin öncelikleriyle şimdiki önceliklerinin farklı olduğunu aktardı.

Rektör Battal, konuya ilişkin yeni heyetler oluşturulacağını, çalışmaları DAP Üniversiteler Birliği adıyla devam ettireceklerini de ifade ederek, çalışmalara katkısı olan DAP Başkanı Demir`e teşekkür etti. 

Bu arada ‘DAP Üniversiteler Birliği Toplantısı’nda, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve proje, toplumsal hizmet, bölgesel kalkınma, idari personel arasında işbirliği gibi üniversiteler arası ortak konular ele alınarak, bu kapsamda hazırlanan protokol üniversite rektörlerince imzalandı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir