• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Marmaray 4 Ayda İstanbul`u Taşıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa ile Asya`yı denizin altından tünelle bağlayan Marmaray`ın yolcu sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Kartal-Kadıköy Metrosu`nun yanı sıra Marmaray`ın Hacıosman-Taksim-Yenikapı Metrosu`yla da entegre hale getirildiğine dikkati çeken Elvan, 15 Şubat`ta gerçekleşen bu bağlantı sonrasında Marmaray`ın bir günde taşıdığı yolcu sayısının ortalama 110 bine ulaştığını vurguladı.

Marmaray`ın özellikle 07.00-09.00 ile 16.00-19.00 saatleri arasında kullanıldığını belirten Elvan, "Marmaray`ı kullanan vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı`nın da hizmete alınması sonrasında Marmaray`ı kullananların sayısı çok daha hızlı artacak" diye konuştu.

Elvan, Marmaray`ın 29 Ekim`den bu yana 116 gün içerisinde 13,5 milyondan fazla taşıdığını kaydederek, "Marmaray, 4 ayda neredeyse İstanbul`un nüfusu kadar yolcu taşıdı. Marmaray`ın taşıdığı yolcu sayısı 116 günde 13,5 milyonu aştı. Haliç Metro Köprüsü ile Hacıosman-Taksim-Yenikapı Metro Hattı`nın bağlanmasıyla TCDD tarafından işletilen Marmaray`da seferler 7 dakikada bir yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Önceki gün yolcu rekoru kırıldı

Elvan, şöyle devam etti:
"Önceki gün sis nedeniyle İstanbul`da yaşanan ulaşım krizi de yine Marmaray ile aşıldı. 19 Şubat`ta yoğunluk nedeniyle sefer sayıları 5 dakikada 1`e düşürülürken, sisin gün boyu etkisini sürdürmesi nedeniyle Marmaray`da 171 bin 352 yolcu taşındı. Bu rakamla Marmaray’ın, bir günde taşıdığı yolcu sayısı rekoru da kırılmış oldu. Ortaya çıkan tablo Marmaray`ın ne kadar yerinde bir yatırım olduğunu kanıtladı. Marmaray`da, Hacıosman-Taksim-Yenikapı Metro Hattı ile entegre olmadan önce günde 216 sefer yapılırken, bu sayı artık 254`e çıktı."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir