• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
HÜDA PAR`dan Şeyh Said Ailesine taziye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Hür Dava Partisi, yayımladığı mesajla Şeyh Said’in torunu Mehmet Sıddık Fırat Efendi`nin vefatı nedeniyle Şeyh Said ailesine taziyelerini bildirdi. 

"İnna lillah ve inna ileyhi raciun (Allah`tan geldik yine dönüşümüz onadır)" ayetiyle başlanan mesajda HÜDA PAR Genel Merkez`inden yayımlanan taziye mesajında, geçirdiği kalp krizi sonrası vefat eden Şeyh Said’in torunu, Şeyh Selahaddin’in oğlu Mehmet Sıddık Fırat Efendi’ye Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve tüm sevenlerine başsağlığı dilendi. 

"Devlet Şeyh Said Ailesinden özür dilesin"
Mesajda, "M. Sıddık Fırat, Şeyh Said’den başlayarak sistematik bir şekilde devlet zulmü gören bir ailenin mazlum bir ferdi ve bir dönem zulmünün yaşayan şahitlerindendi. Müslüman halkın gönlünde yer etmiş olan Şeyh Said’in torunlarından birini kaybetmek, Şeyh Said ve ailesinin yaşadığı tarihi zulümlerin acılarını toplum olarak tekrardan hatırlamak ve kalben yaşamaktır. Toplum Şeyh Said ailesinin bir değerini kaybederken, devlet de bu aileye karşı sorumluluğunu yerine getirmek konusunda bir fırsatı daha kaçırmıştır. Bu vefat vesilesi ile toplumsal vicdanda bir yara olan Şeyh Said’in kabri bir an önce belirlenmeli ve devlet bu aileye yaşattığı zulümlerden dolayı özür dilemelidir."  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir