• DOLAR 34.2
  • EURO 37.262
  • ALTIN 2945.07
  • ...
Batman`da 24 saat içinde uçakla iki sevk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Son günlerde uçak ve helikopter ambulans sevkleriyle halkın yardımına koşan Batman 112, 24 saat içinde iki uçak ambulansla Batman ve Diyarbakır’dan bir bebek olmak üzere iki kişinin sevkini gerçekleştirdi. 

Solunum sıkıntısı nedeniyle Gercüş Devlet Hastanesi’nde yatan 3 aylık bebeğin sevki için Batman 112’ye başvuruldu. Batman 112, kendilerine başvurulduğu bebeği, Gercüş Devlet Hastanesinden Diyarbakır’a götürerek oradan da Kahramanmaraş’ta özel bir hastaneye ambulans uçakla sevk etti. 

Batman 112, bir diğer sevkini ise Ankara’ya yaptı. Maddi imkansızlıktan dolayı ailesinin geçimini sağlamaya çalışan 22  yasindaki O.T, geçirdiği motosiklet kazasında Batman’daki özel bir hastanede tedavi görürken Ankara İbni Sina Hastanesine yine uçak ambulasla sevk edildi. 

Yaptıkları sevklerle ilgili açıklama yapan Batman 112 Bashekimi Dr.Ümit Acar, “Motosiklet kazasında yaralanan O.T isimli genç hastamız kaza anından itibaren haberdar olduğumuz ve yaklaşık iki haftadır takip ettiğimiz bir kardeşimizdi. Bizzat İl Sağlık Müdürümüz Dr.İhsan Bodakçi’ye ulaşan hastanın yakınları maddi imkanlarının kısıtlı olduğunu ve yardım talep ettiklerini bildirmişler. Hastayla ilgili olarak surekli bilgi alan Bodakçi, il dışında olmasına rağmen desteklerini sunmuş ve her önemli sevkte olduğu gibi bizzat olaya müdahil olmuştur. Genç kardeşimiz için büyük bir özveri gösteren komuta doktorlarımız sorunsuz bir şekilde genç kardeşimizi gece saat iki sularında Ankara’ya uğurladı.” dedi. 

O.T’nin sağ salim ulaştığını öğrenmenin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Acar, “Bu bağlamda hayati öneme sahip uçak ambulans sevklerimizi ve yoğun bakım yer arama işlemlerini yapan doktorlarımıza minnet borcluyuz. 112 hayat kurtarır. Onun için 112’ye ve çalışanlarına yardımcı olalım. Bu emekleri görmezden gelmeyelim. İki hastamız için yaklaşık 18 saat boyunca bıkmadan usanmadan emek sarf eden112’ye sahip çıkalım ve gereksiz meşgul etmeyelim.” ifadelerini kullandı.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir