• DOLAR 34.196
  • EURO 37.538
  • ALTIN 2891.131
  • ...
HÜDA PAR  bayanlara yönelik konferans düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Hür Dava Partisi Ağrı İl Başkanlığı bayan üye ve gönüllülerine yönelik  konferans düzenlendi. Konferansa Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Aynur Sülün konuşmacı olarak katıldı. 

Üye ve gönüllü bayanların katılımı ile gerçekleşen konferansta konuşan Sülün, kendi imanlarını kurtarmanın yolunun  çevrelerindeki komşularının imanını kurtarmaktan geçtiğini söyledi. Sülün şöyle konuştu: “Eğer gerçekten kendi imanımızı ve ahretimizi kurtarmayı istiyorsak en yakınlarımızın imanın kurtarmamız gerekir. Çünkü Allah Resulü(s.a.v.) bu konuda,’Allah kalpleri birbirine benzetir’ buyurarak onların işlediği günahlardan da bizlerinde pay sahibi olduğumuz gerçeğini bize bildiriyor. Yani günahlara seyirci kalmak, Allahsız bir hayata seyirci kalmak, komşumuzun Allah’tan gafil kalmasına seyirci kalmak, komşumuzun çocuklarının Allah’tan gafil kalmasına seyirci kalmak bizimde onların yaptığı  kötü amallere ortak olmamıza neden oluyor. Allah kalpleri bir birine benzetiyor. Biz istemezsek bile yavaş yavaş kalplerimiz artık duyarsızlaşmaya başlıyor. Bu konuda Seyyit Kuttub (r.a.) şöyle buyuruyor:’ Bir toplumda günahlar açıkça işleniyorsa eğer iman edenler o günahları ortadan kaldırmaya çalışmıyorlarsa o toplum çökmeye, dağılıp parçalanmaya layık bir hale gelmiştir. Acaba mallarımız, oğullarımız, kardeşlerimiz, eşlerimiz, kabilelerimiz, kazandığımız mallar, durgun gitmesinden korktuğumuz ticaretimiz ve hoşlandığımız evleri terazinin bir kafesine koysak bir tarafına da Allah yolunda çalışmayı koysak acaba hangisi daha ağır basar. Acaba hangisini hangisi için erteleyebiliyoruz. Acaba hangisini hangisi için öne alabiliyoruz. Bu sorulara verdiğimiz cevaplar bize İslam Davasını sahiplenip sahiplenmediğimizi gösterecektir.” dedi. 

Fedakarlık kavramı ile bilgili bilgi veren Sülün, “Peki fedakarlık nedir? Fedakarlık çocuğu ateşler içerisinde yanıyor olduğu halde çocuğuna ilacını verip hayırlı işlerin telaşında olmaktır. Fedakarlık makinede çıkan çamaşıra’ ben seni şimdi sermeyeceğim. Benim şu kitabı okumam lazım. Benim halkla buluşup zehirlenen beyinlerini, kalplerini ve şuurlarını hak ile temizlemem lazım. Fedakarlık Allah dini uğruna dünyevi  işleri erteleyebilmek lazımdır. Fedakarlık yaparken sadece çevremizi değil kendimizi de ıslah etmiş oluyoruz. Hem kendisini hem karşısındakini etkiliyoruz. Şifa verirken şifa alıyoruz, anlatırken şifa oluyoruz, manevi hastalıklara derman olmaya çalışırken kendi hastalıklarımızı iyleştiriyoruz. El uzatırken yardım buluyoruz, kendi bunalımımıza kendi hastalıklarımıza şifa oluyoruz. Aslında biz birilerine anlatırken kendimizi kurtarmış oluyoruz.”dedi. 

Kendilerinin toplumun ıslahı için yola çıktığını ifade eden Sülün, “Hiçbir zaman kapı kapı dolaşıp hakkı anlatmaktan usanmayacağız. Bugün kurumların elleriyle kirletilen toplumu kurtarma amacıyla yola çıkmış HÜDA PAR üyeleri olarak kapı kapı gezip manevi olarak hastalanmış halkımıza ilaç götüreceğiz inşallah. Onların bastırılmış ve imanlarında kaydırılmış vicdanlarını tekrardan yeşerteceğiz, iman tohumları ekeceğiz. Onlardan kendilerini, imanlarını, ahlaklarını kurtarmak için ve dinsizlikle mücadele etmek için yola çıkmış olan HÜDA PAR’a destek vermelerini sağlayacağız. İman sahibi kişi kendisine hedef belirlemeli, başkaları için yaşamak, gerekirse bu uğurda bedel ödemek ve gerekirse bu uğurda canını vermek gibi bir hedef belirlemek gerekir.” ifadelerini kullandı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir