• DOLAR 34.273
  • EURO 37.474
  • ALTIN 2900.604
  • ...
Japonya`dan Diyarbakır ve Şanlıurfa tarımına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da tarıma dayalı sanayinin gelişimi için Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’na (JICA) Teknik İşbirliği Projesi sundu. Projenin kabul edilmesi halinde 3 yıl boyunca JICA, bölgede tarıma dayalı sanayi alanında faaliyet gösteren kamu kurumları ile STK’lara “know how”  desteği sağlayacak. 

Ajans çalışmaları hakkında bilgi alan ve Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde tarıma dayalı sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmaları ziyaret eden JICA Avrupa-Ortadoğu Sorumlusu Yu Funakosyhi, “JICA olarak dünya genelinde birçok projeye destek veriyoruz. Bu desteklerimizle ülke ekonomilerinin gelişimine katkı sağlıyoruz. Bölgeyi yakından tanımak, potansiyeli hakkında bilgi almak amacıyla bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın sunduğu projenin kabul edilmesi halinde, Japonya’da bu alandaki know how çalışmalarımızı bölge ekonomisinin hizmetine sunacağız.” dedi. 

Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Ofisi Başkan Yardımcısı Taichi Minamitani ise, “Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Türkiye’de önemli projeleri yereldeki partnerlerimizle birlikte yürütüyoruz. GAP Bölgesi uzun süredir yakından ilgilendiğimiz ve var olmayı arzu ettiğimiz bir bölge. Diyarbakır ve Şanlıurfa GAP’ın merkezinde yer alan iki şehir. Bu nedenle Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın sunduğu projeyi önemsiyoruz. Bölgenin tarıma dayalı sanayisi her geçen gün gelişiyor. JICA olarak bu gelişmeye katkı sağlamak istiyoruz. Proje ile tarım sektöründe faaliyet gösteren kamu kurumları ile STK’lara teknik destek sunacağız. Şu an projenin değerlendirme süreçleri devam ediyor. Mart 2014’e kadar projeyi sonuçlayarak hayata geçirmeyi umuyoruz.” ifadelerini kullandı. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir