• DOLAR 32.456
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.063
  • ...
2. Dönem başı lise müdürleri toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı 2 Dönem Lise Müdürleri Değerlendirme Toplantısı dün Batman Petrol Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Lise ve Yurt Müdürleri katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Akboğa, okulların fiziki imkân ve donatıları kadar asıl amaçlarının eğitimin niteliğini artırmaya dönük çalışmalar olduğunu söyledi.

 

Akboğa, bu toplantılarda hedeflerinin daha çok eğitim niteliğine yönelik, gelecek dönemlere ilişkin yapılacak pedagojik ve ulusal çapta aktivitelerle  ilgili hususları dile getirmek olduğunu belirterek, “Çalışmalarımızda fiziki koşullar her ne kadar önemli olsa da, bizim için asıl hedef nitelikli bir eğitim gerçekleştirmektir. Liseye geçmiş bir öğrencinin lise seviyesine göre yetersiz olabilir. Öğrencilerin sorunları da olabilir. Nitelikli bir eğitim ile öğrencilerimizin eğitim seviyelerini artırarak, onların sorunlarının çözümüne odaklanmalıyız.” diye konuştu.

 

Eğitim kurumlarında kazanılan başarıları ve güzel örnekleri paylaşmak amacıyla bundan sonra toplantıların değişik okullarda gerçekleştirileceğini belirten Akboğa, okul müdürlerinin, hangi okulda neler yapıldığını görerek güzel örnekleri kendi okullarında öğrenci ve öğretmenleriyle paylaşmalarını istedi.

 

Özellikle okul müdürlerinin daha çok çalışmaları gerektiğini belirten Akboğa, “Bizler, taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle daha çok özveri ve fedakarlık yapmak zorundayız. Özellikle aile ziyaretlerine büyük önem verilmesi ve bu sayede aile – okul ilişkisinin en üst düzeyde tutulması gerekir.” dedi.

 

Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa’nın konuşmasının ardından katılımcıların soru, görüş ve önerilerini sunmasının ardından toplantı sona erdi. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir