• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
"Ailede Öfke Kontrolü" konulu konferansa yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van İl Müftülüğünün SODES kapsamında yürüttüğü “Erdemli Kadından Erdemli Topluma” projesi kapsamında düzenlediği “Ailede Öfke Kontrolü" konulu konferans yoğun ilgi gördü.

 

İstanbul Kadıköy Vaizi Ayşe Nur Özkan’ın katılımıyla Semerkant Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa bayanlar yoğun ilgi gösterdi.

 

“Kusursuz dost arayan, dostsuz kalır”

Konferansta bir konuşma yapan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas İslam’ın kadına ve aileye verdiği değere dikkat çekerek, “Aile içi ilişkilerde eşlerin olaylara olumlu yönden bakmaları gerekir. Hz. Peygamber (s.a.v.) hanımlarına karşı şiddet uygulamadığı gibi kalplerini de kırmamıştır. Kendisine yönelik hanımlarının yanlış davranışları olsa da öfkesine kapılmamıştır. Her insanın hatası vardır. Ama her insanın iyi tarafları da vardır. Önemli olan bunları görebilmektir. Mevlânâ’nın dediği gibi kusursuz dost arayan, dostsuz kalır.” şeklinde konuştu.

 

“Öfke kontrolünde ilk adım duyguların doğru şekilde ifade edilmesidir”

Daha sonra Kadıköy Vaizi Ayşe Nur Özkan yaptığı konuşmada,  öfkenin dışarıdan gelecek tehlikeleri def etmek için Cenab-ı Allah tarafından kullarına ihsan edildiğini vurgulayarak, “Buna göre öfke insanidir ve son derece doğaldır. Öfke, yaşanması gereken bir duygudur. Bu duygumuzu karşımızdaki insanlarla paylaşmamız gerekir. Aksi takdirde biriktirdiğimiz duygular, tıpkı akışı olmayan suların bataklığa dönüşmesi gibi içimizde bir “çöplüğe” dönüşür. İfade edilmemiş duygular bedensel ve zihinsel hastalıklara neden olur. Ancak duygularımızı ifade ederken dikkatli olmamız gerekir. Zira öfke kontrolünde ilk adım, duyguların doğru şekilde ifade edilmesidir” ifadelerini ulandı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir