• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Üniversitelerden yetimlere  destek kermesleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Üniversiteli gençler, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın bu yıl dördüncüsünü düzenlediği 2014 Yetim Dayanışma Günleri kapsamında yetimlere destek olmak amacıyla  kermesler düzenliyor.

 

Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden bir araya gelen öğrenciler, İHH genel merkezini ziyaret ederek dünyada yetim çocukların durumunun daha iyi anlaşılması gerektiğini düşündüklerini belirttiler. Yetimlerin  desteklenmesinin gerekliliğini anlatmak istediklerini belirten öğrenciler, elde edilen gelirle daha fazla yetime sponsor olunacağını söylediler.

 

İlk etapta kermeslerin düzenleneceği üniversitelerin, İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi,  Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Bezmi Alem Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Sabahaddin Zaim Üniversitesi, Şehir Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, FSM Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Aydın Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Ticaret Üniversitesi  olduğu belirtildidi.

 

İHH İnsani Yardım Vakfı, 16 - 31 Mart tarihleri arasında 4’üncüsü düzenlenecek olan  Yetim Dayanışma Günleri ile dünyada 41 ülke ve bölgede 350’yi aşkın proje gerçekleştirmeyi ve 60 bini aşkın yetime ulaşmayı hedefliyor.

 

Kampanyada, yurtdışında 44 bin 274, ülke içerisinde ise toplam 20 bin 769 yetim çocuğun hayata geçirilecek 350 projeyle desteklenmesi hedefleniyor.

 

Kampanyaya destek vermek isteyen üniversite öğrencileri 1-9 Mart arasında üniversitelerde kermesler düzenleyecek.  (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir