• DOLAR 34.303
  • EURO 37.524
  • ALTIN 2916.502
  • ...
Korsana hapis yolu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – İstanbul Anadolu Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi, piyasa değeri 50 bin lirayı bulan 20 bin 900 kitapla ilgili verdiği karar, korsana karşı hapis yolunu açtı.

 

Milyon dolarlık cirolara ulaşan korsan kitap sektöründe korsanlara caydırıcı cezaların verilmemesi ve mahkemeler tarafından “hükmün açıklanmasının geriye bırakılması” kararı çıkması nedeniyle sürekli serbest bırakılmaları korsanları daha da cesaretlendirdi. Öyle ki  işi Matbaacılar Sitesi’nde ofis açmaya kadar vardırdı.

 

Korsana ilk hapis yolu açıldı

Ancak İstanbul Anadolu Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi, piyasa değeri 50 bin lirayı bulan 20 bin 900 kitapla yakalanan İstanbul’un en büyük korsancılarından Ali Y.’yi 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, aynı suçtan 3 dava dosyası daha bulunan Ali Y. hakkında ‘yeniden suç işlemeyeceği yönünde olumlu kanaat oluşmadığından ‘hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yer olmadığına’ karar verdi.

 

Türkiye genelindeki mahkemelerde üye yayınevlerinin korsan davalarını takip eden Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Başkanı Muharrem Kaşıtoğlu, yaptığı açıklamada “Bugüne kadar görülen davalarda mahkemeler ‘hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına’ karar verdiği için korsancılar serbest bırakılıp kaldıkları yerden korsan işlerini sürdürüyorlardı. Mahkemelerin bu yöndeki verdikleri kararlar nedeniyle korsancılar cesaret buluyorlardı. Korsana verilen hapis cezalarının uygulanamaması yüzünden şirin bir suçmuş gibi gösterilen korsan kitap suçlarında İstanbul Anadolu Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi’nin bu tarihi kararının emsal olmasını temenni ediyoruz.”dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir