• DOLAR 34.268
  • EURO 37.479
  • ALTIN 2904.038
  • ...
Malatya yemek kültürü tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - Dünya Aşçılar Birliği (WACS) ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonun organizasyonunda gerçekleştirilen ve Türkiye'nin en büyük gastronomi organizasyonunda Malatya Yemek Kültürü Standı yoğun bir ilgi gördü.

 

Stant ziyaretçileri arasında yer alan eski bakanlardan Metin Emiroğlu, Sanatçı Selahattin Alpay, TAŞFED Genel Başkanı Yalçın Manav, Amerika Malatyalılar Dernek Başkanı Rıza Ataş takdirlerini dile getirerek Malatya yemek kültürünün tanıtımını destekleyen Vali Vasip Şahin’e çok teşekkür ettiler ve Malatya’nın uluslararası bir etkinlikte yer almasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

Emiroğlu, Soframızın zenginliğini herkese tanıtma imkanı bulduklarını ifade ederek Malatya’mızın son yıllarda tanıtımı için değişik etkinliklerde yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Alpay yemekleri görünce çocukluk günlerine geri döndüğünü dile getirerek duygusal anlar yaşadı.

 

TAŞFED Genel Başkanı Yalçın Manav ise, Malatya Valiliğinin festival kapsamında yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Ataş, önümüzdeki aylarda Amerika'da düzenlenecek olan etkinlikte de bu standı görmek istediklerini dile getirerek bir davette bulundu.

 

Festival sonunda dereceye giren yarışmacılara kupaları verilirken festivale katkı sağlayan kuruluşlara da plaket verildi. (Enis AĞIRBAŞ - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir