• DOLAR 34.283
  • EURO 37.553
  • ALTIN 2895.995
  • ...
`Teröre harcanan paralar artık eğitime harcanıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir dizi inceleme, taziye ve ziyaretler gerçekleştirmek üzere bugün Batman’a geldi. 

Sabah saatlerinde gelen Bakan Şimşek, ilk olarak Batman İmam Hatip Anadolu Lisesini ziyaret etti. Ziyarette Şimşek’e Batman Valisi Yılmaz Arslan, BATSO Başkanı A.Kadir Demir, İl Milli Eğitim Müdür Şerif Akboğa eşlik etti.

Burada Şimşek, İmam Hatip Anadolu Lisesini gezerek okul hakkında bilgi aldı. Daha sonra öğrencilerle kısa bir sohbet eden Şimşek, öğrencilerin isteklerini dinledi. Öğrenciler, Şimşek’ten tablet bilgisayar ve spor salonu istedi. Şimşek ise, öğrencilerin isteklerini yerine getirmesi için yetkililere talimat verdi. 

Daha sonra Şimşek, öğrencilerin yapmış olduğu programa katıldı. Burada bir kız öğrenci, Bakan Şimşek’in özgeçmişini okudu. 

“Batmanlıların imam hatiplere yoğun ilgisi var”

Ardından söz alan Şimşek, İmam Hatip Anadolu Lisesinde olduğu için ayrı bir gurur duyduğunu belirterek, “Bu okul çok eski bir okul ve köklü bir okul ama fiziki anlamında miadını doldurmuş durumdadır. O yüzden bizler yeni bina ve yeni derslikler yapacağız. Derslik başına düşen öğrenci sayısı yüksek. Bizim mutlaka kapasiteyi artırmamız gerekiyor. Batman’daki velilerimizin ve öğrencilerimizin imam hatiplere yoğun bir ilgisi var. O nedenle biz, imam hatip sayısını bir kaç yıl öncesine göre dörde katlıyoruz. Bizler burayı çok iyi bir kampüse ve çok iyi bir eğitim merkezine dönüştüreceğiz.” dedi. 

“Vergi gelirlerinin yüzde 23’e yakını eğitime harcanıyor”

Türkiye’nin şuan da bütçe vergi gelirlerinin yüzde 23’e yakınını eğitime harcadığını söyleyen Şimşek, çözüm süreciyle yakaladıkları huzurla birlikte eğitime çok daha fazla yatırım yapacaklarını ifade etti. Şimşek, “Daha önce teröre harcanan paraları ve imkanları artık çözüm süreciyle birlikte şimdi ise çocukların geleceğine, eğitime, sağlığa ve altyapıya harcıyoruz. İnşallah bu çözüm süreciyle birlikte huzur hakim olacak. Huzur hakim olunca da buralarda yaıtım olacak. Her ailede işsizlik en büyük sorun. O zaman fakirlikle, yoksullukla mücadelede daha çok başarılı olacağız. Son yıllarda Türkiye’ye yatırımcının büyük ilgisi var. Batman’a da çok ciddi yatırımcının ilgisi var. Organize sanayi bölgemizde artık yer kalmadı ve oraları büyüttük. Herşey birbirini tetikliyor. Burada huzur varsa buraya yatırımcı geliyor. Yatırımcı geldiğinde huzur artıyor, niye dersek çünkü iş aş imkanı artıyor.” ifadelerini kullandı. 

Programın ardından Şimşek, dışarıdaki esnafları gezdi. Daha sonra Şimşek ve beraberindekiler, TPAO işçileriyle öğle yemeğinde bir araya geldi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir