• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gök:`Tüm engelliler koordinasyon merkezi kuracağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Hür Dava Partisi  Batman Belediyesi Başkan Adayı Dr. Aydın Gök, seçim çalışmaları kapsamında Batman Kent Konseyi Engelliler Meclisi Platformuna bir ziyaret gerçekleştirdi. 

HÜDA PAR Batman Belediyesi Başkan Adayı Dr. Aydın Gök, Batman İl Başkanı M.Emin Doğru ve parti heyeti, Batman’da faaliyette bulunan Batman Kent Konseyi Engelliler Meclisi Platformunu ziyaret etti. Dr.Aydın Gök’ü, Zihinsel Engellileri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Gezici, Görme Engeliler Dernek Başkanı Adnan Sapancı, Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Cuma Çilek, Talesemiler ve Lösemiler Dernek Başkanı Maladin Yıldırım ve Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Beyhan Özgener kapıda karşıladı. 

Engelliler Meclisi Platformu adına konuşan Gezici, ziyarette bulunan Hüda Par Batman Belediye Başkan Adayı Dr. Aydın Gök’e engellilerin yaşadıkları sıkıntı ve yapılması gerekenler konusunda düşüncelerini dile getirdi. 

Gezici, “Oy kullanacağımız sandıklar alt kata konulmuyor. Üst kata konuluyor. Engelli ama hangi engelli, koltuk değneği ile mi geliyor, sandalye ile mi geliyor, bunlar dikkate alınmıyor. Engelli olan vatandaşımızın oy kullanacağı sandıkların alt katta olmasını ve zorluk çekmeden oyunu kullanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Engellilerin sorunlarını çözeceğiz

Engelliler ile ilgili projelerini açıklayan Dr. Aydın Gök, “Tüm Engelliler koordinasyon merkezi oluşturacağız. Engelli vatandaşların her türlü yardım ve destek hizmetini karşılayacak bağımsız bir birim oluşturulacak. Bu koordinasyon merkezinde yoksul özürlü vatandaşların tekerlekli sandalye, işitme cihazı, gözlük vs. ihtiyaçları karşılanacak. Özel tasarlanmış araçlarla ihtiyaç halinde engelliler hastane vs. ihtiyaçları için dışarı çıkmak istediklerinde yerlerine transferleri sağlanacak.” dedi. 

Engellilerin sorunlarını çözeceklerini belirten Gök, “Kaldırım, yol ve rampaları tekerlekli sandalye kullanımına uygun hale getireceğiz. Toplu taşıma araçları, engelliler için tekrar dizayn edilmelidir. İbadet yerleri, engelliler için daha kolay ve ulaşılır olmalı” diye konuştu. 

Ziyaretten memnun olduklarını belirten Dernek başkanları, ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR Batman Belediyesi Başkan Adayı Dr. Aydın Gök’e teşekkür ederek, başarılar dilediler.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir