• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cumhurbaşkanı Gül: Hükümet komiserliği kabul edilemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Paralel devlet" sorusunu cevaplarken, devlet içinde başka bir dayanışmayla hareket edenler olduğuna dikkat çekti.


Macaristan`da gazetcilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Hükümet komiserliğine kimse izin vermez” dedi.
Budapeşte’de gazetecilerin sorularını cevaplayan Gül, internet düzenlemesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

TBMM’de kabul edilen düzenlemeye gelirsek. Dedim, birkaç sıkıntılı durum var. Görüşlerimizi paylaştık. Bir yol bulmak için çalışıyoruz. Ama esas genel konjonktürde ne yaparsanız yapın algı meselesi var. Yasa 2-3 sene önce çıksaydı bu algılamalar olmazdı. Daha önce çıkan yasada daha ileri olumsuzluklar var ama oybirliği ile olmuş. Birkaç sıkıntılı konu vardı ama bu yasada iyi noktalar hiç konuşulmuyor. Bu iyi şeyler 2 sene önce olsaydı milletvekillerine, bir genel başkana, bir sürü sıradan vatandaşa yapılan şantajlar önlenebilirdi. Her şeyin başında insan onuru var. İnsanın onurunu koruyacak bazı güzel şeyler var ama
1-2 sıkıntılı nokta da var, dönünce bakacağız.

‘HÜKÜMET KOMİSERLİĞİ’ KABUL EDİLEMEZ
Gül, paralel yapılanma iddialarına da değindi. Devlet içinde çalışanların da devlet memuru olarak çalışanların da etnik, dini, ideolojik, siyasi, bireysel tercihleri olabileceğini belirten Gül, şöyle konuştu:
Hatta dışarıda bu tip STK dediğimiz şeylere katılabilirler. Ama devlet görevi, devletteki hizmetleri, servisleri söz konusu olduğunda, sadakatlerini anayasa, yasa dışında, amirleri dışında herhangi bir dayanışma ve dürtüyle hareket edilirse, herhangi bir karar olursa, açık söyleyeyim, hiçbir devlet de buna müsaade etmez. Bu tip şeyle hareket edilen çeşitli olaylar doğrusu olmuştur. Hükümetler yanlış yapabilir, hükümetlerin yanlış politikaları olabilir. Bunlarla mücadele edilebilir, bunların hepsi demokratik çerçeve içinde bir mücadele olabilir. Hükümetleri rüştüne ermemiş gibi, onlara karşı ‘Bu doğru değil, bu doğru’ şeklinde bir hükümet komiserliği gibi davranılırsa bu olmaz, kabul edilemez. Ne olursa olsun bu olmaz.

Siyasi mücadeleler verilebilir. Basın yoluyla yanlışlar tenkit edilebilir ama bunun ötesinde devlet kademelerindeki pozisyonlarından dolayı herhangi bir şekilde bir mücadele asla söz konusu olamaz. Bunlar varsa da bunlarla da hukuk çerçevesinde mücadele edilir. Başka türlü olmaz.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir