• DOLAR 32.385
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2409.648
  • ...
KAR-DER`den şehadet konulu etkinlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Karlıova Eğitim Kültür Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma (KAR-DER) derneği tarafından düzenlenen ‘Şehitleri Anma ve Anlama Programı ‘ yoğun katılımla dernek binasında gerçekleşti.

Serdin Kılıç hocanın okuduğu Kuranı Kerim ile başlayan program, Araştırmacı Yazar Özkan Yaman`ın sohbeti ile devam etti.

Şehitlerin Allah’u Teala`nın seçtiği kişiler olduğunu belirten Yaman hoca, “Peygamberimiz dönemine baktığımızda bazen bir köle, bazen bir çocuk ve bazen de gözleri görmeyen yaşlı bir insana nasip oluyor çünkü bunlar Şahadeti en çok isteyenlerdi. Şahadet bizim gibi insanlara biraz ağır gelir çünkü Şahadet bir aşktır, gönülden gelen bir şeydir, beyinden gelen değil kalpten gelen bir aşktır.” Dedi.

Şahadetin yemin etmekle eş değer olduğunu ifade eden Yaman hoca,  “Şahadet demek, ben yemin ederim ki Allah`tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (s.a.s)`den başka Resul yoktur, demektir.  Yemin eden yani Şahadet getiren bir Müslüman şunu söylemiş oluyor: ‘Ömrüm boyunca namaz kılacağıma yemin ederim. Ömrüm boyunca sağlığım sıhhatim yerindeyse Ramazan orucunu tutmaya yemin ederim.  Allah`ın emirlerine itaat edeceğime, yasaklarından sakınacağıma yemin ederim. İçki içmeyeceğime, kumar oynamayacağıma yemin ederim.  Faiz yemeyeceğine, zina etmeyeceğime yemin ederim’ der. Çünkü Kelime-i  Şahadet getiren aslında bunu demek istiyor. Bu yüzden Şahadet bize ağır gelir. Bu yüzden Allah şehitleri seçiyor, çünkü onlara milyarlar versen dahi bir vakit namazını kaçırmazlar, çünkü yeminlidir. Asıl Şahadet budur"  şeklinde konuştu.

Program, Serdin Kılıç hocanın yaptığı dua ve yapılan ikramlardan sona erdi.

(Bülent Temiz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir