• DOLAR 34.297
  • EURO 37.554
  • ALTIN 2930.67
  • ...
Batman Valiliği'nden olaylarla ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Dün Batman’da Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının yıldönümü bahane edilerek yapılan yürüyüş ve sonrasındaki olaylarla ilgili Batman Valiliği açıklama yaptı.

 

Söz konusu olaylar esnasında gözünü kaybeden 18 yaşındaki gencin yaralanmasında polisin ihmal ve dahlinin olmadığı kaydeden açıklamada; “Bu yaralanmanın polis tarafından yapıldığına ilişkin ortaya atılan iddialar eldeki bilgilere göre gerçeği yansıtmamaktadır. Ancak sağlıklı bilgi, gerekli inceleme ve doktor raporlarına göre ortaya çıkacaktır” denildi.  

 

Olayların çıkış sürecinin özetlendiği açıklamada;“15.02.2014 tarihinde sabah saatlerinde il merkezinin muhtelif yerlerinde toplanan gruplar tarafından; lastik yakma ve barikat kurma sureti ile yol kesme girişimlerinde bulunulmuş, ayrıca; emniyet kuvvetlerine karşı taş, molotof kokteyli, el yapımı patlayıcı ve havai fişek kullanılarak saldırılar yapılmıştır.” denildi.

 

“Puşili göstericiler, taş ve sopalarla kaldırımdaki vatandaşlara saldırdı”

Söz konusu grupların direk Batman halkını hedef aldığı kaydedilen açıklamada; “Belediye önünde toplanan çoğu yüzü kapalı çocuk ve gençlerden oluşan yaklaşık 1500 kişilik grub Sanat Sokağı’na doğru yürüyüşe geçti. Bildirimde bulunulmamasına rağmen bu yürüyüşe emniyet güçlerince başlangıçta müdahalede bulunulmamıştır. Yürüyüşün biteceği Sanat Sokağı ayrımına 70-80 metre kala grubun önünde hareket eden ve ellerinde sopa ve taş bulunan yüzleri puşi ile kapatılmış şahıslarca yürüyüşü takip etmekte olan sivil emniyet güçlerine ve kaldırımda bulunan vatandaşlara yönelik taşlı sopalı fiili saldırı yapılması üzerine güvenlik güçlerince gruba müdahale edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

 

Muhtelif noktalarda taşlama yaşandığı esnada, Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan Sanat Sokağı girişinde grubun basın açıklaması yaptığı kaydedilen açıklamada; “Basın açıklaması sonrası grup dağılırken, mahallelerde lastik yakma ve barikat kurma suretiyle eylemler ve eylemlere müdahale eden görevlilere taş, molotof kokteyli, el yapımı patlayıcı ve havai fişekli saldırılar devam etmiş ve olaylar aralıklarla saat 17.00’ye kadar devam etmiştir. Olaylar sırasında; Ömer E. (18)  isimli bir genç yaralanarak hastaneye götürülmüş, ardından Diyarbakır’a sevk edilmiştir. Tüm tıbbi müdahalelere rağmen maalesef Ömer E. isimli gencimizin bir gözünü kaybettiği bilgisi alınmıştır. Bu yaralanmanın polis tarafından yapıldığına ilişkin ortaya atılan iddialar eldeki bilgilere göre gerçeği yansıtmamaktadır. Ancak sağlıklı bilgi, gerekli inceleme ve doktor raporlarına göre ortaya çıkacaktır” denildi.  

 

Olaylarda bazı polis memurları ve vatandaşların atılan taşlardan yaralandığı dile getirilen açıklamada, “Bazı işyerleri ile vatandaş ve polis araçlarına göstericiler tarafından zarar verilmiştir. Yaşanan olaylarla ilgi olarak Valiliğimizce gerekli inceleme ve soruşturmalar titizlikle ve tüm boyutlarıyla sürdürülmektedir” açıklaması yapıldı. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir