• DOLAR 34.301
  • EURO 37.535
  • ALTIN 2912.587
  • ...
Şanlıurfa`da zorla kepenk kapattırdılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA -  PKK lideri Abdullah Öcalan`ın yakalanma yıldönümü bahanesiyle birçok il ve ilçede kepenk kapattırma eylemleri devam ediyor. Her seferinde çeşitli bahanelerle kepenk kapattırılan işyeri sahipleri birçok mağduriyet yaşıyor.

PKK/BDP yandaşları tarafından kepenk kapatmaya zorlanan birçok esnaf, duruma tepki gösterirken kepenklerini kapatmayanlar ise tehdit edilip dükkânının saldırıya uğradığı ifade ediliyor.

“Artık bu halkın ekmeğiyle ve değerleriyle oynamayın’’

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde de kepenk kapatmaya zorlanan esnaf, “Artık bu halkın ekmeğiyle ve değerleriyle oynamayın’’ çağrısında bulundu.

Her seferinde farklı bir bahaneyle kepenk kapattırıldığını kaydeden Suruç esnaflarından M.D, “Esnafa zorla kepenk kapattıran bu yapı, ‘Öcalan’ın doğum günü, yakalanma yıl dönümü, bir PKK’linin öldürülmesi, basın açıklaması, yürüyüşler gibi daha birçok sudan bahanelerle zorla kepenk kapattırıyor. Kepenk kapatmayan esnafların iş yerleri taşlanıyor ve iş yerleri sahipleri tehdit ediliyor" ifadelerini kullanarak duruma isyan etti.

“Hak aramak, birilerinin hakkını gasp edilerek elde edilmez.”

Kepenk kapatmaya zorlayanların asıl amacının Kürt halkını savunmak olmadığını ifade eden A. K, ise  “Bunların asıl dertleri bu halkın değerleriyle oynamaktır. Eğer dertleri Kürt halkını savunmaksa bu halka yapılan zülüm neyin nesi. Hak aramak, birilerinin hakkını gasp edilerek elde edilmez.” dedi.

Öte yandan; BDP`nin Şanlıurfa`da belediye seçimlerini kazanması halinde halka zorla kepenk kapattıracağı iddiası üzerine BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Adayı Osman Baydemir böyle bir şeyin olmayacağını savunmuştu. Ancak Suruç’ta yaşanan kepenk kapatma eylemlerinin şimdiden bu sözleri yalanlar nitelikte olması dikkat çekiyor.  (ÖMER TAŞ-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir