• DOLAR 34.261
  • EURO 37.565
  • ALTIN 2896.22
  • ...
"Batman Valisi vatandaştan üstün mü?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Yeşilay Temsilciliği yaptığı yazılı basın açıklamasında, Batman Yeşilay İl Temsilcisi Şehmus Temiz’in, Batman Valisi Yılmaz Aslan’ın oğlunu, “Yasak alanda sigara içiyor” diye eleştirdiği için Adıyaman’a sürgün edildiği iddia edildi.

 

İddialar hakkında Yeşilay Batman Şubesi yazılı basın açıklaması düzenleyerek, “Yaklaşık 5 ay önce yapılan eleştiri sonrası Yeşilay İl temsilcimiz Şehmus Temiz, TPAO Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın tarafından telefonla aranıp, ‘Vali Bey, Enerji Bakanlığı’nı aramış, Enerji Bakanın’ın danışmanı da beni aradı’ diyerek, hakaret edilip tehdit edildi. İl Temsilcimiz, yaptığının doğruluğundan şüphe duymadığını ve yaptığının arkasında durduğunu ifade etmiş, aksini düşünenlerin hukuki yollara başvurabileceğini söylemiştir” dedi.

 

Açıklamanın devamında Yeşilay Batman İl Temsilcisi Şehmus Temiz’in Sürgün edilmesine tepki gösterilerek, “ Hukuki olarak yapılabilecek bir yaptırım bulunamayınca, hukuk dışı uygulamalarla İl Temsilcimiz bezdirilmeye çalışılmış, olmayan bir görev için Trakya Bölge Müdürlüğü’ne gönderilmiştir. Verilen talimatlarla hem kurum zarara uğratılmış, hemde İl Temsilcimiz yıpratılmaya çalışılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

 

Yeşilay Batman Şubesi açıklamanın devamında, İl Temsilcilerinin özür dilemeyi reddettiğini ifade ederek, “İş yerinde uygulanan hukuksuz uygulamaların son bulması ise Vali bey’den özür dilenmeye bağlanmıştır. Bu süreçte Vali Bey, Bölge Müdürüyle yaptığı görüşmelerin yanında Ankara’da TPAO Genel Müdürüyle de bu konuyu görüşüp, takip etmiştir. Yapılan görüşmelerin sonunda defalarca Vali bey’den özür dilenmesi telkin edilmiş, İl temsilcimiz ise özrün yanlışı ödüllendirmek olacağını, aynı zamanda güçlünün kayırılması anlamı taşıyacağını ifade ederek bunu reddetmiştir. Bunun sonucunda mevzuata aykırı bir şekilde İl temsilcimiz Şehmus Temiz Adıyaman’a naklen tayin edilmiştir” şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

 

Yeşilay Batman İl temsilcisi Şehmus Temiz, hukuk çizgisinden şaşmayacaklarını ifade ederek, “ Yaşanan süreç bu ülkede birilerinin hala devletin gücünü kullanarak kendilerini vatandaştan üstün gördüklerini ve hukuku hiçe saydıklarını gösteriyor. Ama biz hukuk çizgisinden şaşmayacak ve hakkımızı hukuk dairesinde alacağız. Hukuk çizgisinden şaşanlarıysa hem kamu vicdanı hemde yüce mahkemeler yargılayacaktır”diyerek karara sert tepki gösterdi.

 

Batman’da hancı olduklarını söyleyen Şehmus Temiz, “Burada kalarak, kötü alışkanlıklar ve onu savunan kötülerle mücadele etmeye devam edeceğiz. Vali Bey’in de “Yeşilay ile mücadele etmek yerine, Yeşilay ile birlikte mücadele etmesi gerekir” dedi. (Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir