• DOLAR 34.296
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2908.329
  • ...
`Polis, İslami dernekleri hedef gösteriyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Dün saat 14.00 sıralarında PKK/BDP’lilerin gösterisinde merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan mahallesinde  atılan bombalar ile ilgili mahalle sakinleri açıklamalarda bulunarak dikkat çekici iddialarda bulundular.

Polisin arabalarıyla birlikte dernek önünde bekleyip saldırgan gruba adeta bir hedef gösterildiğini söyleyen Yusufi Der yöneticilerinden Hüsamettin Bünül, kendilerine dernek önünden gitmeleri konusunda uyarıda bulunmalarına rağmen gitmediklerini söyledi.

“Bizi hedef gösterip yürüyüş yapanlarla karşı karşıya getirmek istediler”
Polisin kendilerini hedef gösterip yürüyüş yapanlar ile karşı karşıya getirmek istediklerini sözlerine ekleyen Bünül, “Dernek üye ve gönüllülerimiz derneğin önünde toplandığı sırada, yürüyüş yapan kişiler yanımızdan geçtiler. Bu gruplar bize karşı herhangi bir olay çıkarmadılar ama polisler araçlarını derneğin ve esnafın işyerlerinin önüne park ettikleri zaman onların araçlarına saldırıldı. Burada bulunan esnafımızın iş yerleri hasar gördü. Bu bilinçli bir şekilde yapıldı ve bizi hedef gösterip yürüyüş yapanlarla karşı karşıya getirmek istediler. Bu olayda 3 tane ses bombası atıldı ancak birincisi patlamazken diğer iki tanesi patladı. Bu bombalama da polislerin derneğimizin önünde ve provokatör eylemler yapmasından dolayı oldu.” İfadelerine yer verdi.

“Polisler üzerimize saldırmaya kalkıştı.”

Polisler ile görüştükleri esnada polislerin kendilerine saldırmaya kalkıştıklarını ifade eden Bünül, “Bu olaydan sonra polis yetkilileriyle görüştük. Burada durduğunuz müddetçe olaylar karışacak dedik. Polis yetkilileri de daha da olayı kızıştırdı ve üzerimize saldırmaya kalkıştı. Arkadaşlarımızda sağduyu olmasaydı polislerle ayrıca çatışacaktık. Arkadaşlarımızın bilinçli davranışı büyük bir faciayı, kavgayı önlemiş oldu.” ifadelerini kullandı.

“Diyarbakır’da büyük oyunlar oynanıyor”
Diyarbakır’da büyük oyunlar oynandığını ve kendilerinin de bu oyuna alet edilmek istenildiğini ileri süren Bünül, “İnşallah öyle bir şey olmayacak, sağduyulu davranmaya devam edeceğiz. Tüm gönüllülerimizi ve esnafımızı sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Bu provokatör eylemelere katılmayın, sağduyulu davranın. Böyle yaparak ortalığı karıştırmak istiyorlar. Taş atmak isteyen grup herkese saldırmak istiyor. Herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

“Zırhlı araçlar dükkânımın önüne park edildikten sonra ses bombası atıldı”
Polislerin zırhlı araçları dükkânının önüne park ettikten sonra ses bombası atıldığını ifade eden Esnaf Mehmet Güngör ise, “Dün bazı yerler kapalıydı ama biz dükkânlarımızı kapatmadık, işimize devam ediyoruz. Buradan kalabalıklar geçtikten sonra her hangi bir sıkıntı yaşanmadı ama maalesef daha sonra polis zırhlı araçlarla gelip burada dükkânımın önüne park etti. Dükkânımın önüne park ettikten sonra ses bombaları atıldı. Bu ses bombalarından biri benim dükkânımın önünde patladı. Daha sonra her taraftan taşlar gelmeye başladı ve biz polis görevlileri ile konuştuk onlara dedik ki buradan uzaklaşın siz gelmeden önce burada her hangi bir sorun yoktu siz geldiniz ve bu sıkıntılar yaşandı. Buradan uzaklaşın deyince polisler adeta provokasyon yaparcasına bizi itelemeye çalıştılar. Eğer bizler sağduyulu davranmasaydık ve bizlerde onlar gibi yapmış olsaydık burada daha değişik sıkıntılar çıkacaktı.” Cümlelerine dikkat çekti.

“Birileri bu bölgeye barışın gelmesini istemiyor”
Bu bölgede sürekli değişik oyunlar oynandığını ve bazılarının bölgeye barışın gelmesini istemediğine dikkat çeken Güngör, “Maalesef bu bölgede adeta birileri bu işlere çomak sokuyor ve buralara barışın gelmesini istemiyor. Bizim arkadaşlarımızın sağduyusu sayesinde bu provokatör hareketler sonuçsuz kaldı. Bu provokatör olaylar halen devam ediyor ancak bizler bu provokatör eylemlere gelmeyecek,  sağduyulu davranmaya devam edeceğiz. Umarım ki bizim halkımız bu provokatör saldırıları anlar ve onlara gereken cevabı verir.” ifadelerini kaydetti. (Ali Adıyaman/Hamza Adıyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir