• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
PKK/BDP yandaşları halkı çileden çıkardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK – Abdullah Öcalan’ın yakalanarak Türkiye’ye getirilişinin yıldönümünü bahane eden PKK/BDP yandaşları, esnafa zorla kepenk kapattırıp sonra polisle çatıştı. Ara sokaklara kaçan gruba ise polis, biber gazıyla müdahale etti. Olaylar ortasında kalan ve biber gazından etkilenen Şırnaklılar duruma isyan etti.

Atılan gaz bombalarından dışarıya çıkamadıklarını, çocuklarıyla birlikte evlerine hapsolduklarını ifade eden mahalle sakinleri, olayların bir an önce son bulmasını istiyor.

PKK/BDP ile polis çatışması en çok biz halka zarar veriyor.

Yaşanan olaylara tepki gösteren İsmet Paşa Mahallesi sakinlerinden B.K, “PKK/BDP ile polis çatışması en çok biz halka zarar veriyor. Bu çatışmaları tasvip etmiyoruz. Çocuklarımla biber gazı yemekten usandık, penceremizi açamıyoruz.Bunların failleri kimse gerekli cezasını bulsun. Kedi-fare oyunlarından bıktık. Kalıcı çözüm istiyoruz.” dedi.

Yaşanan olaylara kendi penceresinden tepki gösterdiğini bu nedenle evine taşlı saldırıda bulunduğunu ifade eden B.K, “Benim gibi müzdarip ve bunu istemeyen çok kişi var ama kimse korkudan sesini çıkarmıyor.” diye konuştu.

Çatışmaların son bulmasını istediğini belirten Bahçelievler Mahallesi sakini S.C. ise “Biz Kürt halkı aslımızı inkar etmiyoruz. Allah kimisini Kürt, kimisini Laz, Türk, Arap yaratmış. Bu ilahi takdirdir, biz istedik diye bu böyle olmamış ki. Bu nedenle kardeşçe yaşamak varken bu kargaşa niye?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Gazi Paşa Mahallesi sakinlerinden A.B, de yaşanan sokak çatışmalarına tepki gösterdi. Karanlık güç odakların halkımızın gençleri üzerinden oyunlar oynayıp onları maşa olarak kullanmak istediğini ifade eden A.B, “Kimsenin halkımız üzerinde oyun oynamaya hakkı yok. Buna izin vermemeliyiz. Çocuklarımızı bilinçlendirip üzerimizde oynanan bu kirli oyunlara alet olmamalarını anlatmamız gerekir. “diye konuştu.

Biber gazı yemekten artık bağışıklık kazandık.

Başka bir mahalle sakini C.T, de sürekli bir şeylerin bahane edilerek polis ile bu gurupların çatıştığını, bu çatışmanın da sıkıntısını halkımızın çektiğini ifade etti.

Polis müdahale şeklini de eleştiren C.T, “Biber gazı yemekten artık bağışıklık kazandık. İsyan edecek duruma geldik. Lütfen sesimizi duyurun.” diye tepkisini gösterdi. (Ekrem Payan-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir