• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Adıyaman`da şehitleri Anma programı-FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Adıyaman Kahta İlçe Teşkilatı “Şehadeti Anma ve Anlama programı düzenledi. Kur’an-i Kerim tilavetiyle başlayan program okunan ezgi ve şiirle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Kadri Akay, İslam’ Dininin ve Müslümanların tarih boyunca şehitler verdiğini belirterek, İslam davası uğruna değerli şahsiyetlerin verildiğini söyledi.

Akay, toplumda çokça kullanılan şehit kelimesinin sadece Müslümanların kullandığı anlama mı geliyor yoksa İslam düşmanlarının kullandığı anlama mı geliyor sorusunu sorarak şöyle devam etti: “Trafik şehidi olabiliyor mu acaba ve yahut araba şehidi olabiliyor mu, ve yahut beşeri bir ideoloji için kendini yakan biri şehid olabilir mi . Allah Teala Kur’an-i Kerimde şöyle buyuruyor; ‘Allah yolunda öldürülenlere“ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz. Demek ki, Allah yolunda öldürülenlere şehid denilir. Şehid kelimesi İslam literatüründe olan bir kelimedir. Hiç kimse bunu kullanamaz ve buna sahipte çıkamaz.”

Akay konuşmasının devamında, “Şehid olacak kişi Müslüman’dır. Allah’u Teâlâ Kur’an-Kerim’de , ‘Müminlerden öyle adamlar vardır ki, Allah’a verdikleri söze sadık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir (şehit olmuştur). Bir kısmı da (şehit olmayı) beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir” dedi.

Program okunan ezgilerle ve dua ile sona erdi. (Mehmet EREN - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir