• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Mardin'de Toplu İş Sözleşmesi imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Midyat Belediyesi ile Hizmet İş sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

 

Belediye yemekhane salonunda yapılan imza töreninde konuşan Hizmet-İş sendikası Mardin Şube Başkanı Sabri Öztap; Midyat Belediyesi ve Hizmet İş sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde bu işçilere yapılan zammın maaşlara yansıyacağını söyledi.


Türkiye’de ilk defa bu şekilde bir toplu iş sözleşmesi yapıldığını belirten Hizmet-İş sendikası Mardin Şube Başkanı Öztap daha sonra “: “Türkiye’de ilk seferde yüzde 70 varan bir zam yapıldı. Böyle bir zam Türkiye’nin hiçbir yerinde görülmemiştir. Huzurunuzda başkanınıza size verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendisine başarılar diliyoruz.”dedi.


Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu’da bugünün bir anlamı olduğunu belirterek, “15 yıldan beri birlikte çalışıyoruz, inşallah birlikte emekli oluruz diyerek şöyle konuştu: “Bu sevinçli günde sizinle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu süreçte bizimle birlikte olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu süreç çok önemli bir süreçtir. İşçi arkadaşların yüzünü güldürecek bir artışla bu sözleşmeyi imza altına aldık. 15 yıldan beri birlikte çalışıyoruz, inşallah birlikte emekli oluruz.”şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından sendika adına Hizmet-İş sendikası Mardin Şube Başkanı Öztap, Midyat Belediyesi adına Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu toplu iş sözleşmesini imzaladı.


İmza törenine Belediye Başkan yardımcısı Tevfik Baysal, Hizmet İş sendikası Teşkilatlandırma Uzmanı Zeki Özen, işçiler ve belediye personeli katıldı. (M.Sait Başaran İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir