• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Dünyaca ünlü Aikido ustası Bursa'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılarak Nilüfer ilçesi sakinlerinin  hizmetine sunulan Yüzüncü Yıl Gençlik ve Spor Merkezi, 25 farklı ülkede Aikido semineri düzenleyen dünyaca ünlü Sensei Nebi Vural’ı ağırladı. Sakura Aikido ve Budo Sanatları Gençlik ve Spor Kulübü ve Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen seminere Uzak Doğu sporuna gönül verenler yoğun ilgi gösterdi.

 

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden genç yaşlı yaklaşık üçyüz sporcunun katıldığı eğitim seminerinde, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katılarak Nebi Vural Sensei’ye plaket verdi.

 

Uzak Doğu sporları hakkında Nebi Vural Sensei’den bilgi alan Bozbey, spor kenti olma yolunda hızla ilerleyen Nilüfer’de Aikido sporunun önemli isimleri arasında yer alan Nebi Vural’ı, Niliüfer’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

 

Aikido sporunun kendine özgü bir felsefesi olduğunu  kaydeden  Bozbey,  Türkiye’de Aikido sporunun gelişmesine katkı sağladığı için Nebi Vural Sensei’ye teşekkür etti.

 

Aikido’nun sadece spor değil, sanatı da içinde barındırdığını belirten Nebi Vural Sensei de öğrencileriyle unutulmaz bir gösteriye imza attı. Nebi Vural Sensei, “Aikido'da yeni öğrencilere, öncelikle kendilerine teknik yapıldığında nasıl tepki vermeleri gerektiğini ve yere güvenli bir şekilde nasıl düşebilecekleri öğretilir. Ancak yeni başlayan birinin ileri seviyedeki birine uyumlu bir uke olması beklenemez. Bu yüzden pratik yapılırken teknikler hep uke'nin seviyesinde olmalıdır ve bu da nagenin bu seviyede teknik yapabilme becerisine bağlıdır. Aikido aynı zamanda karşındakine zarar vermeme felsefesini içerir. İşte bu, ‘zarar verebilecekken, vermemeyi öğrenme ve isteme’ durumu, Aikido'yu aynı zamanda bir sevgi yolu da yapmaktadır.” şeklinde konuştu.

 

Nebi Vural Sensei’nin Yüzüncü Yıl Spor ve Gençlik Merkezi’nde düzenlediği seminer 16 Şubat Pazar günü 10.00-12.00 saatleri arasında devam edecek.

 

Nebi Vural kimdir?

Savaş sanatlarıyla henüz 15 yaşındayken tanışan Nebi Vural, 1951 yılında Türkiye'de doğdu. Yüksek tahsiline devam etmek üzere gittiği Fransa'da, 1973 yılında Nobuyoshi Tamura Shihan ile tanıştı ve o tarihten itibaren Tamura Shihan'ın öğretisine kendini adadı Türkiye Aikido ve Budo Sanatları Federasyonu Teknik Direktörlüğü görevinin yanı sıra, birçok ülke federasyonunda Teknik Danışman olarak görev almaktadır. Uzun yıllardır, Aikido'yu yaymak ve eğitmenleri eğitmek için her hafta, Avrupa ve Asya'nın farklı bir ülkesinde eğitim vermektedir. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir