• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
TkMM'den, adayları Mart ayı toplantılarına davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Türkiye küçük Millet Meclisleri (TkMM), yerel seçimlerin yaklaşmasıyla beraber sivil toplum diyaloglarını artırmak için, belediye başkan adaylarını Mart ayında yapılacak olan toplantılara davet etti.

 

20 ilde eş zamanlı yapılan basın açıklamasını, Eğitimciler Sendikası Diyarbakır İl Başkanı Eyüphan Kaya okudu.

 

Şubat ayında yapılan toplantılara katılımın düşük olduğunu söyleyen Kaya, “Şubat ayı toplantılarımıza 23 Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, 18 ilçe Belediye başkan adayı katıldı. Şu anda 20 ilde aktif olan Küçük Millet Meclisleri’nin (kMM) varlığına, oranla bu çok düşük bir sayıdır. Toplantıya katılanlara teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Başkan adaylarının kendilerini ve projelerini anlatmaları için uygun ortam hazırladıklarını belirten Kaya, “Biz bambaşka bir şeyi gelenekleştirmek için çalışıyoruz. Adayların, seçmenin karşısına çıkıp kendilerini ve projelerini anlatması, aynı soruya verecekleri farklı yanıtları, yan yana sergilemeleri ve hoşgörü içinde kamuoyu önünde çalışmaları için uğraşıyoruz. Siyasilerimizin, farklı oturumlarda Diyarbakır kMM toplantılarına gelmeleri, amacımıza tam anlamıyla hizmet etmiyor. DkMM paydaşları olarak, nasıl ki toplumsal barışa katkı yapmak istiyorsak, siyasilerimizin de aynı şekilde bir sorumluluk hissini taşımalarım istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/İlyas Tunç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir